Maissitähkän kokoinen pieni

Ollaan päästy Albon kanssa jälleen uudelle viikolle. Tällä viikolla, tarkemmin eilen, alkoi 24. raskausviikko, eli 23+0. 
Viimeisten parin viikon aikana olen saanut yllättävän paljon sponsoroituja mainoksia odotusajan jumpista, joogista ja pilateksista. Selvästi tässä yritetään aktiivisesti viestiä sitä, että nyt jos koskaan olisi hyvä aloittaa liikkuminen. Luonnollisestikaan mitään en ole kuitenkaan aloittanut. Lantionpohjan lihaksia olen tosin nyt yrittänyt treenailla, joten ei tässä ihan jouten olla oltu.

Viime viikon neuvolakäynnillä sain Kelaa varten laput äitiysavustuksen ja vanhempainvapaarahan hakemista varten. Samalla mitattiin hemoglobiini, joka oli laskenut edellisestä kerrasta rautalisästä huolimatta. Katsotaan, miltä arvo näyttää seuraavalla kerralla ja mietitään sitten vaihtoehtoja hemoglobiinin nostamiseen, jos arvo näyttää edelleen laskusuuntaiselta.

Neuvolakäynnillä kuunneltiin tavan mukaan myös sykkeet ja mitattiin ensimmäistä kertaa sf-mitta. Sykkeiden kuuntelu meinasi olla työn ja tuskan takana, kun vauva pyöri, hyöri ja potki aivan vimmatusti. Terveydenhoitaja joutui sitten tyytymään istukan tai napanuoran kautta kuuluviin suhahteleviin sykeääniin, sillä vauva ei malttanut olla hetkeä paikoillaan, että olisi saanut suoraan laukkaavaa sykettä kuuluviin.

Odotus alkaa pikkuhiljaa nakertaa omaa fyysistä kuntoa. Työpäivien istuminen aiheuttaa paineentunnetta, joten päivän aikana pitäisi yrittää muistaa liikkua muutama kerta enemmän kuin mitä nyt liikun. Olen myös alkanut herätä öisin vessaan, sillä sängyssä oleva pitkulainen raskaus-/imetystyyny tuntuu painavan hassusti rakkoa. Tyyny on kuitenkin ollut aivan valtavana apuna liitoskipuihin, joten mieluummin nousen yöllä vessaan kerran kuin kärvistelen kipeiden luiden kanssa. Alhainen hemoglobiini näyttäisi aiheuttavan myös alkuraskauden kaltaista väsymystä. Mutta silti, olin sitten kuinka väsynyt tai kipuinen tahansa, on ihanaa, että pieni kasvaa ja potkii 💕

/Me kaksi ja lapset 

Kommentit

 1. Mä ostin juuri mamajooga verkkokurssin. Olin jo syksyn katsellut, mutta päätin etten ennen lomaani vaan otan sen alkuvuodelle. 😍 Lisäksi oon lukenut jo pari kirjaa koskien synnytystä ja lapsiperheiden parisuhdetta.

  Hemoglobiini mulla on mitattu vain sillon alussa labrassa. Aattelin ens viikon neuvolassa kysyä mittaisiko ne sormesta.

  T. Esikoista odottava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi varmasti seurata esimerkkiäsi ja ostaa joku äitiysjooga- tai -pilateskurssi 😄 ei siitä ainakaan haittaa olisi! Lisäksi nuo omaan feediin tulleet mainokset ovat olleet suht hyvässä alessa, joten eivät edes maksaisi maltaita. Toinen, mitä olen katsonut ehkä aktiivisemmin, on ollut hypnosynnytyksen kurssit. Monet ovat kehuneet kurssin tarjonneen heille valtavasti työkaluja avautumisvaiheeseen. Itsellä synnytykset ovat olleet molemmilla kerroilla aika pitkiä (48 ja 28 tuntia), joten sen oman synnytyskuplan ehtii aika monta kertaa kadottaa avautuessa. Josko tuo hypnosynnytys voisi auttaa ylläpitämään sitä rauhallista kuplaa yllä 🤔

   Kannattaa ehdottomasti kysyä hemoglobiinin mittausta! Matalaan hemppaankin helposti tottuu, kun väsymys ja voipuminen tulee niin asteittain.

   Poista
  2. Mulla juuri kesken Susanna Heli ”peloton synnytys”. Se on ollut tosi hyvä! Muuttanut jopa mun suhtautumista synnytykseen. Aikaisemmin oon vähän pakoillut aihetta ja pyöritellyt sektiotakin mielessä. Kirja kannustaa mielestäni juuri rauhalliseen pysymiseen, hengitykseen ja mielen tärkeyteen sekä ymmärtämään synnytyksen vaiheita ja niiden tarkoituksia. Todella silmiä avaava ainakin mulle jolla ei mitään kokemusta.

   Bookbeatissa ainakin luettavana. Pitääpä tutustua mikä toi hypnosynnytusjuttu ois.

   T. Esikoista odottava

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit