Yksi auto, kolme turvaistuinta

Apua. Se oli ensimmäinen (ja edelleenkin vahvasti mielessä huutava) sana, joka tuli suusta ulos, kun aloimme miettiä kevään autokuvioita. Hämmentävää kyllä, niin yksinkertaisuus on kaukana, kun pitäisi saada runtattua henkilöauton takapenkille kolmea turvaistuinta siten, että ne ovat A) oikein kiinnitetty ja B) kaikki kyytiläiset ovat helposti laitettavissa omille paikoilleen. Lisätuskaa teettää autojen mahdolliset jalkatiloissa olevat lokerot, joiden päälle joskus saa ja joskus ei saa laittaa istuimen/jalustan tukijalkaa. 

Meidän kaksi vanhempaa lasta kulkevat molemmat turvavyöistuimessa. Myönnän, että etenkin pienemmän olisi turvallisempi vielä matkustaa selkä menosuuntaan turvaistuimessa, mutta jatkuva oksennuksen kuuraaminen jo alle 5 kilometrin matkalla "pakotti" meidät kääntämään lapsen kasvot menosuuntaan. 

Mutta tässä sitä ollaan, tila-autoja katselemassa. Ymmärsin, että joihinkin viisipaikkaisiin autoihin saisi jotenkin ujutettua kolme istuinta, mutta tämä vaatisi auton vaihdon lisäksi myös uusia istuimia. Istuimet toki joutaisivatkin vaihtoon, jos niin helpolla päästäisiin, mutta ajatus järjettömästä istuintetriksestä saa ajatukset harhailemaan tila-autoihin. Lisäksi nämä leveät viisipaikkaiset autot ovat kalliita. Saamme siis heittää hyvästit suoraan ainakin Volvon isommille malleille.

Tila-auto voi onneksi olla yllättävän vähän super möhkön näköinen, ja nyt meidän listalle onkin noussut kaksi ennakkosuosikkia: Toyota Corolla Verso ja Kia Carens. Harmillisesti niistä kumpaakaan ei saa enää uutena, mutta suhteellisen vanhoista autoista ei kuitenkaan puhuta. Autot ovat saatavilla seitsemänpaikkaisina ja niissä toisella penkkirivillä on kaikissa ns. omat penkit, jolloin jokainen paikka on yhtä leveä. Samanlainen kakkospenkkirivi on myös Toyotan Prius+ -autossa, mutta sieltä puuttuu kolmas penkkirivi. Lisäksi Prius+ on jonkin verran kallis, joten senkin takia olemme jättäneet sen omalta listaltamme pois.

Muita seitsemänpaikkaisia tila-autoja on muun muassa
- Seat Alhambra
- Volkswagen Sharan
- Peugeot 5008
- Skoda Kodiaq
- BMW 216 f46 Gran Tourer

Skoda olisi kiva ja sitä vähän tiirailtiinkin sillä silmällä. Auton hintalappu uutena tai edes suht uutena on kuitenkin sen verran korkea, että heikompaa hirvittää. 

Sinänsä tilanne on varsin hyvä, että tiedämme mitä etsimme. Harmillisesti alle 100 000 kilometriä ajettua ja maksimissaan viisi vuotta vanhaa toiveautoa ei ole kovin montaa lähialueilla myynnissä. Yhden Carensin missasimme tunnilla - joku nopea oli ehtinyt ennen meitä 😅

Nyt vain pidetään hakuvahdit kuumina. Jospa meidänkin auto tulisi pian vastaan! 

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

 1. Meillä kolme lasta VW Passatin takapenkillä. Kaksi turvavyöistuinta, yksi selkä menosuuntaan oleva turvaistuin. Aiemmin myös kaukalo, turvaistuin ja turvavyöistuin -kombo mahtui hyvin. Toki jos budjetti sallii seitsenpaikkaisen, niin mikäpä siinä, mahtuu muitakin sitten tarvittaessa kyytiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa! Jos saa udella tarkemmin, niin mikä teidän auton vuosimalli on (ymmärsin, että joskus silläkin on väliä 🙈) ja mitkä istuimet teillä tarkemmin on? Ja missä järjestyksessä istuimet on?

   Poista
  2. Hei! Minuakin kiinnostaisi kovin että mitkä istuimet tarkalleen mahtuneet? Kombolla kaukalo, turvaistuin ja turvavyöistuin ja missä järjestyksessä ja minne kasvot suunnattuna? :)

   Poista
 2. Täällä vw touran vm2018, seitsemän paikkaisena, kolme turvaistuinta keskirivillä. Kaikki istuimet toimii koska jokainen istuin oma yksikkönsä ja voi liikutella toista istuinta vähän eteenpäin kuin toista.
  Ihanaa odotusta ja onnellista mieltä!
  Saara .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, toinen mahtava vinkki! Kiitos 🙏🙌 tämä on mennyt ainakin minulta aivan ohi, vaikka mielestäni niin kovin tarkasti yritin kartoittaa autoja, joissa on kolme erillistä istuinta takapenkillä.

   Poista
 3. Hei mihin autoon päädyitte? Täällä sama tilanne syksyllä ja nyt mietitään mitä autoa menisimme tarkemmin katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me päädyttiin ostamaan seitsemänpaikkainen BMW 2-sarjan Gran Tourer. Lopulta ajateltiin, että tarvittaessa aikuisen on hyvä päästä autossa vauvan viereen matkustamaan, joten kolmas penkkirivi tuli tarpeeseen.

   Meidän autossa toisen penkkirivin keskipaikka ei ole yhtä leveä kuin reunimmaiset paikat, mutta mahdun keskipaikalle takamukseni kanssa joten kuten, joskin hartioille voisi olla enemmänkin tilaa. Kolmannella rivillä istuu meidän esikoinen, mutta takakonttiin mahtuu silti vielä vaunujen runko, vaunukoppa ja muutama kassi.

   Tsemppiä auton etsimiseen ja ihanaa odotusaikaa 🥰

   Poista
 4. Hei, onko kolmas penkkirivi siis samassa tilassa takakontin kanssa? Kiinnitättekö tavarat jotenkin, ettei törmäystilanteessa tavarat lennä takana istuvan päälle? Meilläkin tulossa samantyyppinen kokoonpano kuin teillä (tai no kaksi turvaistuinta SMS ja turvakaukalo), ja tämä alkoi mietityttää. Usein vauva kuitenkin tarvitsee sen viihdyttäjän vierelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kolmas penkkirivi on tosiaan "takakontissa" ja syö näin ollen tavaratilasta osan. Me kiinnitetään irtotavarat ja nyssäkät sellaisilla pienillä/kapeilla kuormaliinoilla. Ajattelin ensin, että siinä on ihan hirveä homma, mutta yllättävän nopeasti parit kapeat liinat pujottelee kassien sangoista, vaunukopan kantokahvasta ja vaunujen rungosta. Mieluummin pieni vaiva lähtiessä kuin törmäystilanteessa hengenvaarallisesti sinkoilevat tavarat jonkun takaraivossa 😬

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit