Bataatin kokoinen pieni

Itsenäisyyspäivä alkoi sekä uuden raskausviikon että vatsan kipristelyn merkeissä (kiitos siitä metformiinin).

Vauva on tällä viikolla bataatin kokoinen, ja hänen iholleen alkaa muodostua lapsenkinaa ja lanugoa. Yritin muistella, miltä meidän kaksi vanhempaa lasta näyttivät syntyessään, mutta ainakaan merkittävää kinaisuutta en muista havainneeni. Toisaalta siinä synnytyksen jälkeisessä tunnemyrskyssä tuskin olisin sellaista osannut edes katsoakaan.

Vauva kuulee nyt korkeita ääniä ja suoliston pulputusta, joskin tutkijat ovat olleet varmoja siitä, että pienet kuulevat jo aiemmin joitain kohdun ulkopuolisia ääniä. Toivotaan, että pieni on tottunut suolistoääniin jo aiemmin, sillä tällä hetkellä mahassa myllertää sekä eilen aloitettu radi-lääkitys että lounaaksi syöty maa-artisokkakeitto 😬 sanottakoon, että tänään on ollut harvinaisen tuulinen päivä.

Verensokerit ovat olleet koko kotimittausajan liian korkeita paastojen osalta, joten eilen kätilön ja naistentautien lääkärin kanssa yhteisymmärryksessä aloitin tablettilääkityksen. Liekkö apu tullut jo näin nopeasti vai onko tämä pelkkää lumetta, mutta aamun paastoarvoa lukuunottamatta sokerit ovat pysyneet todella maltillisina. Melkein tekisi mieli itkeä, kun mittarissa ei vilku aina yli kutosen paastot. Tablettilääkitystä on varaa nostaa kolmesti ennen kuin joudumme pohtimaan insuliinin aloitusta. Aiemmassa raskaudessa tablettilääkitys ei toiminut, mutta hyvällä onnella siitä voi olla hyötyä tällä kertaa. Ainoa miinus metformiinissa on sen kurjat sivuoireet, kuten pahoinvointi, ruokahaluttomuus ja ripuli. Toistaiseksi vatsa on vain turvonnut liiasta ilmasta.

Tuntuu hassulta ajatukselta, että viikon päästä raskaus on jo puolivälissä. Voi miten toivonkaan, että saamme hänet elävänä syliin asti ❤️

Ihanaa itsenäisyyspäivää toivottaen,

Me kaksi ja lapset 

Kommentit

 1. Voihan bataatti , hän on jo vallankin iso rakas! <3 Mitenkäs muuten tuo gender-asia, onko mulla mennyt ohi vai eikö vielä ole tiedossa tai halua sitä tutkia? Onko sulla muuten kokemuksia siitä vatsan päälle asetettavasta korusta? Mikä hitsi se oli nimeltään, ihan tyystin olen unohtanut.. mutta se vaikutti mielenkiintoiselle. Tuli mieleen tuosta, kun kerrot vauvan kuulevan nyt mm. korkeita ääniä.

  Mahtava kaveri sulla, mitä tuossa yhdessä postauksessa kirjoitit vierailusta. Ihana, että myötäelää mukana! :) itse sain taas todeta, että ainutta asiasta tietävää ja lähinnä asuvaa kaveria kiinnostaa vain silloin kun sattuu kiinnostamaan. Hänen piti jo keväällä tulla varhaisultraan mukaan, samoin viimeksi ja nyt seuraavaan ja yllätys, sain täysin saman syyn miksei pääsekään mukaan eikä hän edes muista kertoneensa tätä samaa syytä jo kolmatta kertaa (ja syy on sellainen, mitä ei voi käyttää kuin kerran vuoden aikana :D). En vaan halua 100km ajaa yksin suuntaansa huonossa kelissä kun jännittää nuo reissut muutenkin. Onneksi mies sai sittenkin vapaata ja lähtee taas mukaan. "Kaverin" tekisi mieli antaa olla ja kertoa jatkossa kuulumiset vasta jos sattuu asiasta kysymään. Hänen maailmassaan en tunnu tällä hetkellä olevan tarpeeksi raskaana tai tarpeeksi raskaushormoniton voidakseen viettää aikaa mun kanssa.

  Noh, mut se siitä, anteeksi avautuminen :D juhlimma nyt siun bataattia ja toivottavasti radi helpottuu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gender-asiat ovat edelleen mysteeri. Toisaalta olisi hauska pitää tietoisesti pienen sukupuoli salassa (myös siis itseltä), mutta malttamaton luonteeni tuskin antaa tässä periksi 😅 katsotaan, saadaanko vihiä sukupuolesta vihiä rakenneultrassa. Hassua muuten, mutta aiemmissa raskauksissa olen ollut aivan varma jo ennakkoon vauvan sukupuolesta ja arvaus on mennyt molemmilla kerroilla oikein. Nyt pallottelen arvaukseni kanssa, koska tuntuu, että vauva voisi hyvin olla sekä tyttö että poika.

   Äh, onpa kurja ystävä siellä. Itse olen todella kiitollinen omista ystävistäni ja heidän tavastaan elää aina elämän vaiheissa mukana. Muistan muuten joskus lukion psykologian tunnilta opettajan ajatuksen siitä, että kaikki ihmissuhteet perustuvat siihen, että siitä ihmissuhteesta hyödytään jotain. Jos hyötysuhde on huono tai jopa olematon, jäävät ne ihmissuhteet useimmiten toimivimpien ihmissuhteiden jalkoihin. Hyötyminen ei siis missään nimessä tarkoita aina rahallista tai materialistista hyötyä, vaan se voi olla juuri tasa-arvoinen vuorovaikutus tai muu vastaava. Toivottavasti ystäväsi ymmärtäisi, että on aidosti todella hienoa ja arvokasta, jos joku haluaa jakaa vauvamatkaansa tai ajatuksiaan juuri hänelle. Onneksi saat seuraavaan ultraan miehen mukaan, niin matka ja odottelu ultran aulassa menee mukavammin!

   Mitä tulee tuohon radiin, niin lääkitys ei ole vielä ihan hirveän hyvin alkanut purra, vaikka nostin annostustakin. Lisäksi lääke on tuonut takaisin etovan olon, yöh!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit