Videot

Viherlisuke suoraan pakastealtaasta

Jos jotain olen lapsiperharjessa oppinut, on se pakkastuotteiden hyödyntäminen keittiössä. Eivät ne alusta alkaen tehtyjä ruokia voita, mutta kannattelevat kiireisessä arjessa yllättävän pitkälle.

Helppouden lisäksi pakasteissa hyvää on niiden pitkä säilyvyys. Tekisin mielelläni viherlisukkeet useammin tuoreista aineksista, mutta meillä ruoka tilataan kauppakassipalvelun kautta kerran viikossa ja paikko-ostoja pyritään välttämään. Jos sunnuntai- tai maanantaikuormassa on monta nuupahtaneen näköistä vihanneskaveria, tulee niiden valmistamisen kanssa kiire.

Palataan kuitenkin takaisin tämän päivän pakkasherkkuun.

Yllättävän kiva viherlisuke tulee ruusukaaleista, joita keitetään muutamia minuutteja vedessä ja paahdetaan sen jälkeen pannulla. Itse kippaan ruusukaalit hetkeksi aikaa keittämisen jälkeen tarjoiluastialle, jotta kattilan saa tyhjäksi paistorasvaa ja mausteita varten. 

Tänään sulatin kattilassa pienen nokareen voita, raastoin sekaan pari valkosipulinkynttä ja lisäsin mausteeksi vielä hieman chilihiutaleita. Kun valkosipuli rapeutuu hieman, kipataan ruusukaalit voi-mausteseokseen paahtumaan vielä hetkeksi. Lopuksi ruusukaalien päälle voi valuttaa vielä hieman hunajaa.

Lapset eivät tykkää tästä(kään), mutta meille aikuisille lisuke maistuu muun ruoan kyljessä.

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit