Videot

Helppo lounas, joka maistuu myös lapsille

Kerron teille salaisuuden: en tykkää pitsasta. Perinteinen, tomaattikastikepohjainen pitsa lämpimillä täytteillä ei ole minun palani kakkua. Olen huomannut, että missä tahansa pitsaa syönkin, maistuu läpyskä joka paikassa aina lähes samalta. En ymmärrä hypetystä pitsan ympärillä 😅

Muu perhe puolestaan syö pitsaa suut muirussa, joten toisinaan meilläkin herkutellaan pitsalla. Muiden tekemää tai omatekemää. Heille käy kaikki.

Kaikkien näiden pitsavuosien jälkeen näin jossain pitsoja, joista ainoastaan pohja kulki uunin kautta. Tai en usko, että näitä edes kutsutaan pitsoiksi, sillä tuotos muistuttaa enemmän päältätäytettävää pitaleipää 😅 mutta hyviä ovat silti!

Pitsataikinana suosin pakastealtaan valmiita pitsataikinapalleroita helppouden takia. Otan pakastepallot edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan ja levittelen taikinan sormin sopivan kokoiseksi levyksi jättäen reunat hieman paksummiksi. Voitelen taikinakiekot oliiviöljyllä, jotta ne eivät kuivahda uunissa paiston aikana. Uunissa pitsakiekot ovat 225 asteessa noin 12-15 minuuttia.

Pitsapohjien ollessa uunissa on hyvä aika valmistaa täytteet. Tänään meillä oli täytevaihtoehtoina vuolukanaa, punasipulia, kurkkua, tomaattia, marinoitua salaattijuustoa ja ranskankermaa. Jokainen sai laittaa pitsapohjansa päälle haluamansa täytteet tarjolla olevista vaihtoehdoista. Olemme tehneet kylmiä pitsoja myös lämminsavulohella, jossa kastikkeena toimi piparjuurituorejuusto ranskankermalla notkistettuna. Lisänä oli marinoitua punasipulia ja tillikurkkua. Lapset, luonnollisestikin, ottivat tuolloin lautaselle vain savukalaa 🤭

Seuraavaksi ajattelin kokeilla täytteenä chili-hunajamarinoituja halloumeja. Paistessa niihin tulee kiva rapsakka pinta, joten pitsa saa kelvollisen suutuntuman. Halloumin kaveriksi voisi tehdä yrtti-sitruunaöljyssä pyöräytettyjä kirsikkatomaatteja. 

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit