Uusi auto, kolme turvaistuinta

Viime vuonna jotakuinkin tähän aikaan pohdimme kuumeisesti, mihin autoon saamme mahdutettua kolme turvaistuinta. Silloin autovaihtoehtojen kärkikahinoissa pyöri 7-paikkaiset Toyota Verso ja Kia Carens. Näistä malleista molemmat oli jo otettu pois tuotannosta, joten suht uusia ja erityisesti vähän ajettuja autoja oli harmillisen vähän markkinoilla.

Muita vastaavia 7-paikkaisia autoja on muun muassa 

- Seat Alhambra
- Volkswagen Sharan
- Volkswagen Touran 
- Peugeot 5008
- Skoda Kodiaq
- BMW 216 f46 Gran Tourer
- Toyota Prius Plus

Hyvillä tetristaidoilla ja pitkillä hermoilla varustetut autoilijat saavat 5-paikkaisiinkin autoihin mahtumaan kolme turvaistuinta, mutta meille tämä ei ole vaihtoehto, koska A) en ole hyvä tetriksessa enkä ja B) pitkähermoinen 😅 leveitä 5-paikkaisia löytyy kuitenkin esimerkiksi Volvolta, joten jos tietää, ettei halua kolmannen turvaistuimen lisäksi kolmatta istuinriviä, kannattaa lompakon kestäessä katsoa ainakin Volvon isompia malleja. 

Osa yllä olevan listan autoista olivat tuolloin, ja osa on edelleenkin, hintahaitarimme ulkopuolella, joten viime vuonna päädyimme BMW:n Gran Toureriin. Vanhin lapsi istui kolmannella penkkirivillä tavaratilassa romppeiden kanssa, ja järjestely toimi varsin hyvin kuluneen vuoden. Siksi olinkin hieman yllättynyt, kun mies kertoi löytäneensä meille uuden auton. 

Muutaman koeajon, istuinjumpan ja parin yön pohdinnan jälkeen päädyimme ostamaan Toyotan Prius Plussan. Auto on hybridi, joten periaatteessa polttoainekulujen pitäisi pienentyä pikkuisen. Lisäksi keskimmäisen penkkirivin penkit liikkuvat kaikki eteen ja taakse, joten kolme istuinta on mahdollista saada samalle penkkiriville yllättävän kivuttomasti hieman limittäin. Tavaratila on nyt myös ruhtinaallinen, kun sitä ei tarvitse jakaa yhden matkustajan kanssa.

Uuden auton kolmas penkkirivi on mahdollista ottaa käyttöön aina tarpeen vaatiessa. Penkkien nostaminen ei tapahdu sormia napsauttamalla, mutta onnistuu kyllä tarvittaessa varmasti jokaiselta. Kolmannen paikan jalkatilaa en huomannut katsoa, mutta kuten lähes jokaisessa vastaavassa autossa, ei jalkatila ole peräluukussa kovin kummoinen, joskin lapselle riittävä. 

Keskirivin jalkatila puolestaan on ihan ok, eikä keskipaikan kohdalla jalkatilaa olla supistettu korotusosalla. Näin 8-vuotiaankin jalat mahtuvat siihen kivasti. Jalkatilassa ei myöskään ole luukkuja tai muita vastaavia, jotka mahdollisesti estäisivät tukijalallisen istuimen asentamisen.

Toivottavasti autoseikkailu on muutamaksi vuodeksi taputeltu. Tosin tällä kertaa autohomma oli minun osaltani hyvin pienimuotoinen, kun riitti, että vain miehen kanssa toimimme yhdessä auton maksajina. 

Tulen päivittelemään tänne, mikäli auto onkin täysi susi. Muussa tapauksessa toivomme meille turvallisia ajokilometrejä 🚗

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit