Puuhalista viimeisille äitiyslomapäiville

Töiden alku lähestyy, vatsassa kipristelee. Kävin hakemassa työkoneeni jo kotiin, jotta voin aloitella työt ennen virallista alkua osallistumalla muutamaan webinaariin ja koulutukseen. Saan samalla kerrytettyä muutaman saldotunnin, jonka turvin ajattelin tehdä ensimmäisen työviikon lyhennettyä päivää. 

Töiden alkua (positiivisesti) jännittäessä tein itselleni ja vauvalle yhteisen puuhalistan kivoista tekemisistä, jotka olisi leikinomaisesti hauska suorittaa ennen töiden alkua. Jotta puuhat tulevat suuremmalla todennäköisyydellä tehtyä, jaan listan myös teidän kanssa!

1. Vauvakino

Valehtelematta syksystä asti olen yrittänyt löytää meille sopivaa vauvakinoesitystä. Nyt, kun pakko on paras motivaattori, aiomme mennä maaliskuun lopun Finnkinon vauvakinon näytökseen. Leffassa pyörii tuolloin Marry me -elokuva vuodelta 2022. Näyttäisi muuten sivujen mukaan siltä, että Finnkino aikoo lopettaa vauvakinon ☹️

2. Muskari

Meidän alueella pyörii mukavasti ryhmättömiä muskareita. Yhdessä muskarissa jo kävimme, ja nyt haluaisin ehtiä käymään vielä toisessa. 

Itse, vaikka mielelläni laulankin, olen hyvin arka laulamaan muiden kuullen. Vauva kuitenkin tykkäsi muskarista niin valtavasti, että olisi kiva tarjota hänelle kokemus vielä toistekin, ennen omaa paluutani töihin. 

3. Vielä yksi Helsinki-päivä

Helsinki best! Meillä on ollut vauvan kanssa monta yhteistä, ihanaa Helsinki-päivää, ja yhdelle kaupunkikierrokselle ehditään toivottavasti vielä. Meidän Helsinki-reissu sisältää useimmiten vain paljon syömistä, museovierailun ja kaupoissa pyörimistä. Toisinaan olemme saattaneet vain haahuilla pitkin ja poikin kaupunkia nauttien ympärillä vallitsevasta vilinästä.


4. Välikausihaalarin osto

Tämän voisi yhdistää Helsinki-päivään, mutta koska tarve haalarille on olemassa, niin ostan vauvalle välikausihaalarin heti, kun vain satun löytämään mieluisan. Tämä ei niinkään ole kivaa puuhaa, mutta jonkin verran välttämätön.

5. Lounas Brossa

Jos jotain lounaspaikkaa jään kaipaamaan töiden alettua, on se Hiltonin Bro. Usea lounaskerta takana, ja aina tarjonta yllättää positiivisesti. Jos siis vielä yhden kerran...

6. (Aamu)päivä Jumbossa 

Yksi hauskimpia tapoja kuluttaa aikaa, on mennä pyörimään Jumboon. Usein säästin oman aamupalan syömisen kauppakeskuskäynnille, niin pääsin samalla reissulla kahdesti syömään 😅 samalla, kun sulattelee aamupalaa, voi tutustua kauden tarjontaan kaupoissa. Itse bongasin lapsille joulun alennusmyynneistä monta kivaa vaatetta, jotka ehkä täydellä hinnalla olisivat jääneet hyllyyn. 


7. Leikkipuisto ja keinuminen

Meidän ikkunasta näkyy leikkipuisto, jossa olen käyttänyt vauvaa kahdesti. Ensimmäisellä kerralla keinuun istuttaminen ei aiheuttanut vauvassa mitään, ei siis mitään, reaktiota. Toisella kerralla vauva jo hieman hymyili. 

Tavoitteena on, että ehdimme käydä keinumassa vielä muutaman kerran, jotta saisin keinumisen myös videolle, toivottavasti hymyn ja naurun kera. Niihin hetkiin on ihana palata myös töissä, jos ikävä sattuu heräämään.

8. Aamupala lähikahvilassa esikoisen kanssa 

Haluaisin ehtiä viemään esikoisen aamiaiselle joku arkiaamu ennen koulun alkua. Siinä on ripaus arjen luksusta, kun saa syödä jonkun muun valmistaman aamiaisleivän. Samalla voimme jutella siitä, mitä kaikkea lapsen koulussa ja harrastuksissa tapahtuu. 

9. Keskimmäisen lapsen haku rattailla päiväkodista

Tämä kuulostaa puuhalistan puuhista varmasti hassulta, mutta meidän keskimmäinen on monta kertaa toivonut, että hänet haettaisiin joku päivä päiväkodista rattailla. Vauva olisi siis rattaissa ja keskimmäinen voisi joko pyöräillä tai potkutella kotiin. 

Meidän kävelytiet ovat jo pääosin sulat, mutta jyrkähkö mäki on edelleen osittain aivan jäinen. Niin kauan, kun tie on jäässä, en uskalla laskea lasta pyörän selkään. Pitää siis toivoa, että vesisateet sulattavat tiet pääsiäiseen mennessä.


Tajusin juuri, että meillä on vauva kanssa enää kahdeksan päivää, jolloin olemme kaksin kotona. Puuhalista ei onneksi ole kovin pitkä, joten pienellä yhdistelyllä listan kohdat ovat saavutettavissa. Huomenna pitänee aloittaa vain rohkeasti päivän mielialaan sopivasta puuhasta ja alkaa ruksia tehtävälistaa lyhyemmäksi. 

Olenkohan muuten ainoa, joka tekee tällaisestakin asiasta itselleen suorituksen 😅

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit