Kuulumisia ja kuulumisia

Meidän arki on ollut niin tasaista, ettei päivitettävää ole juuri ollut. Tänään kuitenkin tapahtui, koska vauvalla oli 8 kuukautisneuvola.

Vauva kasvaa hyvin omalla käyrällään. Pituutta löytyi vajaa 74 senttiä ja painoa tasan 10,5 kiloa. Kehitys menee ikätasoisesti, joskin liikkumista saisi olla enemmän. Tällä hetkellä vauva ei pääse pitkiä matkoja ryömien eteenpäin, vaan hän peruuttelee pääasiassa milloin minnekin. Vauva nousee kivasti konttausasentoon ja hytkyää sen minkä ehtii - eteenpäin jalat ja kädet eivät kuitenkaan vielä vie. Sovimme neuvolan lääkärin kanssa, että olemme kuukauden päästä yhteydessä uudelleen, mikäli eteenpäin kulkeminen on edelleen yhtä niukkaa. Saamme sitten lähetteen fyssarille.

Vauva syö hienosti sekä kiinteitä että maitoa. Yöt mennään yhden tai kahden syötön taktiikalla, joskin itse olisin valmis luopumaan yösyötöistä jo pikkuhiljaa 😅

Pieni mies harjoittelee kovasti pinsettiotetta ja nyt lääkärissä hän näytti, kuinka hyvin ote alkaa jo onnistua. Pinsettiotteen toimivuutta testattiin vahingossa myös kotona, kun vauva nappasi peukalon ja etusormen avulla lattialle pudonneen sipsin palasen 🙄 pienestä suusta kuului vain rouskis, kun pulleat sormet olivat ehtineet viedä palasen suuhun.

Myös oma kiertoni käynnistyi vuoden alussa. Ensimmäiset kuukautiset olivat hämmentävän kivuliaat, joten siinäpä oli kiva aloitus tälle vuodelle 😅 Äitiysloman loppukin häämöttää ja olo on todella ristiriitainen. Tunnen pääosin haikeutta vauva-ajasta luopumisen suhteen, vaikka työmaailmassa on vastassa kivat uudet haasteet. Onneksi vauva jää isänsä kanssa kotiin syksyn alkuun asti, niin pientä ei tarvitse viedä vielä hoitoon. 

Olen ehtinyt monta kertaa myös kipuilla lapsiluvun kanssa. Tuleeko kaikille jossain vaiheessa se tunne, että perhe on täydellinen sen kokoisena, mitä se siinä hetkessä on? Tuntuu, että voisin ottaa vielä yhden pienen meille. Mutta tulisiko neljännen jälkeen sama tunne uudelleen? Ja uudelleen, ja uudelleen, ja uudelleen. Onneksi mies on näissä asioissa meillä järjen ääni, joten hän tuskin enää innostuu kasvattamaan perhettä yhdellä lisämurusella.

Onneksi vauvavuotta ja äitiyslomaa on vielä hetki jäljellä. Saan nauttia vauvan kanssa hitaista päivistä vielä hetken.
Ihanaa tammikuun puoliväliä!

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

  1. Olipa kiva teksti. 😍 Edelliseenkin postaukseen piti kommentoida mutta kun ei heti kerennyt niin sehän tottakai jäi. Me ollaan niin nautittu yhden kanssa. Ei haaveita toistaiseksi kasvattaa perhettä vaan mennä tällä kokoonpanolla nauttien omalla tavallaan helppoudesta. 😍 Toki välillä tulee olo että onko tää ainut lapsonen ja kokeeko tätä enää uudestaan. T. Esikoisen äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhden kanssa on ihanaa ja toisinaan myös kaiholla muistelen sitä aikaa, kun perhe muodostui kahdesta aikuisesta ja yhdestä lapsesta. Muistan olleeni silloin tosi väsynyt, mutta myös aivan valtavan onnellinen. Ja siis olen maailman onnellisin myös nyt, mutta onhan arki hyvin erilaista tällä kokoonpanolla 😅 onneksi teillä on hyvin aikaa olla rauhassa kolmistaan ja makustella perhelukua rauhakseltaan ❤️

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit