Ryhmäneuvolassa. Ai missä?


Meidän kunnassa puolivuotisneuvola on ryhmäneuvola. Alun epäröinnin ja epäinhimillisen aamukahdeksan aloituksesta selviytymisen jälkeen totesin ryhmäneuvolan olevan ihan kivaa vaihtelua. 

Neuvola alkoi vauvojen mittojen otolla. Jokainen vauva punnittiin ja mitattiin yksityisesti, ja samalla vaihdettiin nopeasti kuulumiset terveydenhoitajan kanssa. Meillä ei ollut erityisiä huolenaiheita, joten pääsimme odottelemaan muita vauvoja kokoushuoneeseen asetettujen jumppamattojen päälle. Paikalle oli tuotu myös kivasti leluja, jotta pienet jaksaisivat olla mukana loppuun asti.

Ryhmäneuvolan ajatuksena on a) välittää sama tieto useammalle perheelle kerralla, b) synnyttää avointa keskustelua samassa elämäntilanteessa olevien kanssa ja c) antaa mahdollisuus löytää samanikäistä seuraa omalle vauvalle. Meidän ryhmä oli kompakti kuuden vauvan porukka ja keskustelua syntyi mielestäni hyvin. Luonnollisestikin osa jakoi arjestaan enemmän kuin toiset, mutta keskusteluilmapiiri oli mielestäni toisia kunnioittava ja lempeä. 

Hoksasin vasta käynnin jälkeen, ettei neuvolakäynnillä ollut tarjolla vauvoille influenssarokotetta. Muiden toukokuisten puolivuotisneuvoloissa ko. rokote on jaettu. Samalla unohdin kysyä joditableteista, joita emme ole saaneet, vaikka niiden jako olisi pitänyt alkaa jo elokuun lopulla. 

Vauvojen taidoissa oli valtavasti eroja. Siinä missä yksi viiletti kovaa vauhtia ryömien, oli toinen vasta harjoittelemassa mahallaoloa. Ällistyn joka kerta, miten suuria eroja vauvojen kehityksessä voi olla, ja silti kaikki on juuri niin kuin pitää.

Meidän vauvan paino on vihdoin lähtenyt tasoittumaan. Eilen vauva painoi 50 grammaa vaille 10 kiloa ja pituutta oli hippusen yli 70 senttiä. Päänympärys meni 45 sentin mitalla juuri keskikäyrällä. Tasaista kasvua siis myös tälläkin kerralla.

Hyvän neuvolakokemuksen päätteeksi päätimme kurvata päiväksi Helsinkiin. Vauva oli pari tuntia kestävästä neuvolakokemuksesta sen verran väsynyt, että nukahti heti autossa ja nukkui läpi metromatkat, Ateneumin vierailun ja lounaan. Näin rauhallista museovierailua en muista olleen ikinä 🤭

Iltapäivästä pitikin kiirehtiä pakkaamaan kirpparille varatut lastenvaatteet kasseihin ja varmistaa, että tuotteissa on tuotetietojen lisäksi hinnat. Sattuipa nimittäin muutamasta tuotteesta puuttumaan kyseinen tieto 😅 Tänään olemme kotosalla rauhassa ja lataamme akkuja taas tuleviin menoihin. 

Ihanaa keskiviikkoa ❤️

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

 1. Meillä kysyttiin halutaanko ryhmäneuvolaan. Kieltäydyin kun meillä on jo vastaavan ikäisiä kavereita ja muutenkin vauvaseuraa ni koin että haluan mielummin ihan omalla porukalla. Ja toisaalta ihan hyväkin koska nyt on kyseltävää ruokailuihin liittyen kun kaura ei oo sopinut. 😱 t. Esikoisen äiti

  VastaaPoista
 2. Ymmärrän täysin, jos joku ei halua mennä ryhmäneuvolaan. Itse olen sen verran introvertti, että vaatii aivan omanlaisen mielentilan, että jaksan osallistua keskusteluun aktiivisesti 😅 mutta siis äh, voi miten kurja tilanne teillä! 😔Muistelenko ihan väärin, mutta eikö teillä ollut keliakiaa lähipiirissä? Miten kauran sopimattomuus näkyi teillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo just niin. Molemmilta puolilta vieläpä ni siks aavistuksen kauhistuttaa. Eka meidän yöunista alko tuleen katkonaisia ja heräsi itkeen. Normaalisti ei oo öisin mitään itkuisuutta. Itki kipeän oloisesti. Sit meni maha sekaisin ja siitä hokasin että hetkonen. Loppu samantien molemmat kun lopetettiin kauran antaminen. Annoin ihan ehtaa kaurapuuroa enkä esimerkiksi onnipuuroja missä vähemmän kauraa. Meillähän herra ei enää välitä että häntä syötetään. Ite pitää syödä. Maistelututti kovassa käytössä ennen kun teen sormiruokia. 😊 t. Esikoisen äiti

   Poista
  2. Äh, kommenttini olikin kadonnut bittiavaruuteen 🫠 olipa teillä aika rankat oireet pelkästä kaurasta 🤯 oletteko kokeillut muita viljoja, vai pidättekö suosiolla taukoa kaikista viljoista?

   Poista
  3. Vehnää kokeiltiin myös. Ei sopinut. Tattari, riisijauhot ja riisipuuro onneksi sopinut. 😍 t. Esikoisen äiti

   Poista
  4. Onneksi löytyy myös sopivia 🤩❤️

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit