Ensi viikon ruokalista

"Ei taas!", kuuluu tutusti olohuoneesta. Kyllä vain lapseni, myös ensi viikolla syödään yhtenä päivänä kasvisruokaa. 

Yltä voinee jo arvata, ettei kasvisruoka yllä esikoisen lempiruokalistalle. Koulussa, hämmästyttävää kyllä, esikoinen syö mielellään porkkanasosekeittoa, joten mitä niin erilaista ne koulussa sinne laittaa, ettei nurkuna yllä kouluruokalaan asti? Allekirjoittaneen porkkanasosekeiton versio päätyy useimmiten koululaisen lautaselta biojätteeseen.

Mutta päivän aiheeseen, eli ensi viikon ruokalistaan! Osa ruoista on tarkoitus riittää kahdelle päivälle. Joskus menekki kuitenkin yllättää, joten tilannetta saatetaan joutua paikkomaan Koti-iskä88:n lanseeraamilla ruuhkavuosiranuilla. 

Maanantai

Spagettia ja jauhelihakastiketta. Mitäpä sitä enempää selittelemään. Ruoka maistuu kaikille ja on nopea tehdä.

Tiistai ja keskiviikko 

Kinkkukiusaus, kaupan valmis raastesalaatti ja raejuusto. Kiusaukseen tulee reilusti mustapippuria, jotta maku saa hieman potkua. Valmis raastesalaatti toimii kasvislisukkeena ja raejuusto tuo erityisesti keskimmäisen lapsen lautaselle hieman lisää proteiinia, sillä hänen lautaselleen harvemmin eksyy suuremmin mitään muuta...

Torstai 

Keltainen kanakastike (eli kana-currykastike), riisi ja höyrytetty parsakaali. Teen currykastikkeen itse, sillä yksinkertaisimmillaan se valmistuu ihan kädenkäänteessä. Tämäkään ruoka ei vie 20 minuuttia kauempaa valmistuessaan. 

Perjantai ja lauantain päivällinen

Makaronilaatikkoa tehdessä oikaisen aina ja valmistan sen kerma-tuorejuustoseokseen. Laatikon ei tarvitse olla silloin niin kauan uunissa, ja ruoka saa kivasti makua maustetusta tuorejuustosta. Meidän lemppareita on pippurisen tuorejuuston lisäksi chili-paprika.

Lauantaina saamme lounasvieraita, joten keksin sille päivälle jotain hieman kivempaa ruokaa. En tosin vielä tiedä, mitä.

Sunnuntai

Lounaaksi syömme nopean nakkikeiton. Toisinaan meillä keitossa käytetään Apetitin valmiita keittojuureksia, mutta viikonloppuisin olen kuorinut keittovihannekset tuoreista. Päivälliseksi olen kaavaillut esikoisen kauhistelemaa porkkanasosekeittoa. Teen lopusta keitosta porkkanalettuja, jos (ja kun) keittoa jää yli. Keiton lisukkeena meillä on leipää ja pähkinöitä. Lautasilta kadonnee tälläkin kertaa pähkinät ja leipä...

Mitä teillä syödään ensi viikolla?

/Me kaksi ja lapset 

P.S. kuvituskuvana toimii keskimmäisen ruoasta askartelemalla hymyleipä 🙄

Kommentit

Suositut tekstit