Tanssivia kukkia ja silmänkääntötemppuja

Jos taikuus kiinnostaa, kannattaa poiketa pikimmiten Keravan taide- ja museokeskus Sinkassa. Sinne pääsee maksutta museokortilla ja vaikka museokorttia ei takataskusta löytyisikään, niin lippuhinta on silti varsin maltillinen. Ja nyt, jos koskaan saa mielestäni rahalle vastinetta!

Poikkesin eilen vauvan kanssa isompia lapsia silmällä pitäen ennakkokurkkaamassa Sinkan uuden Taikuutta! Magic! -näyttelyn, jossa yhdistyy taika ja taide. Minulle, joka nautin useammin museon kahvila- ja museokauppatarjonnasta kuin itse museosta, käynti oli maaginen (pun intended). Näyttelyssä on paljon hypisteltävää, joten myös lapsivieraat viihtyvät varmasti.

Museon lapsivieraita varten on lipunmyynnistä mahdollista kysellä turvapehmolelua museovierailun ajaksi. Lipunmyynnissä oli myös osaavaa henkilökuntaa, jotka neuvoivat ja neuvovat, mitkä installaatiot saattavat pelottaa lapsia, jolloin tarvittaessa aikuiset osaavat opastaa lapset jännempien juttujen ohi.

Itse pidin erityisen paljon juuri niistä osuuksista, joihin sai itse osallistua. Osa jutuista oli minun hermoilleni todella pelottavia, mutta sitten taas osa näyttelyvieraista tuskin kokevat niitä mitenkään erityisinä. Yksin koettava valon ja äänen osio kellarikerroksessa on ehdottomasti jonotuksen arvoinen, jos siihen sattuu olemaan jonoa!

Keskellä päivää muita museovieraita oli mukavan vähän, joten sain kulkea näyttelyn vauvan kanssa rauhassa. Paras aika onkin ehdottomasti mennä keskellä arkipäivää, jos siihen on suinkin mahdollista.

Näyttelykierroksen päätin luonnollisesti pullahetkeen, jonka aikana pääsin samalla vaihtamaan ajatuksia Sinkan henkilökunnan kanssa. Samalla kuulin, että Sinkassa on toimintaa joka päivä syyslomaviikon ajan, joten ainakin me aiotaan suunnata sinne joku päivä syyslomalaisten kanssa.

Lopuksi voinen vain todeta, että menkää, menkää, menkää!

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit