Neljäkuukautinen pötkylä


Meidän ihana pieni on tänään neljä kuukautta vanha. Kääk, ensimmäinen vuosikolmannes on takana.

Pötkylällä on nelikuukautisneuvola vasta ensi viikolla, joten strategiset mitat saadaan päivitettyä vasta silloin. Omat käsivarret kuitenkin ennustavat jonkinlaista painonnousua ja käytössä olevat vaatteet jäävät uhkaavasti pituudesta pieniksi. 

Viime viikolla, vai oliko se tällä viikolla, meidän pikkuinen kääntyi ensimmäistä kertaa selältä vatsalleen. Ja kuten jokainen kääntyneen vauvan vanhempi tietää, vauva kääntyy tämän jälkeen koko ajan ympäri. Siis ihan koko ajan. Jopa silloin, kun vauva ei enää jaksaisi kannatella päätään, mutta haluaa silti näyttää, että osaa kieriä kuin alamäkeen rullaava panda. Tämän seurauksena vauva pyörähtää ympäri monen monta kertaa päivässä, ja hänet lopulta huudon säestämänä käännetään takaisin selälleen, josta, yllätys yllätys, vauva kääntyy taas mahalleen.

Meidän vauva on alkanut viimeisen kuukauden aikana myös nauraa entistä enemmän ilveilylle, hassuttelulle, pörisyttämiselle ja kaikelle, mikä vähänkään saattaisi naurattaa. Tosin nämä nauruajat ovat vuorokauden aikana hyvin rajalliset, koska kukapa sitä jaksaisi koko aikaa nauraa, kun naama voi olla muun ajan myös mutrulla. Hyvähän sitä takaraivoon ulottuvaa mutrulihastakin on treenata, jotta teini-ikäisenä jaksaa varmasti pyöritellä silmiään hölmöille vanhemmilleen.

Kulkeminen vauvan kanssa on nykyään erityisen ihanaa. Meidän arkea instagramin puolella seuraavat ovatkin varmasti huomanneet, että arkisin me pyöritään vauvan kanssa mahdollisuuksien mukaan milloin missäkin - useimmiten jossain sellaisessa paikassa, josta tämä äiti saa ostettua päivän salapullan. Vauva kulkee hienosti kantoliinassa ja -repussa, mutta yllättävän hyvin hereillä myös vaunuissa. Joskus olisi kiva lähteä Helsinkiin ihan pelkän kantovälineen voimin, mutta mihin vauvan voisi tarvittaessa laskea? Lisäksi kaikki tavarat pitäisi kantaa mukana 😵‍💫 tästä syystä vaunut on pakko raahata mukaan.

Nyt, kun katsoo neljää kuukautta taaksepäin ja miettii kaikkia niitä asioita, joita pienessä ihmisessä on muuttunut ja kehittynyt, niin seuraavat neljä kuukautta tulevat varmasti olemaan ihan yhtä kehitysrikasta! Ihanaa, kun vauva kasvaa 🩷

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

  1. Aika on mennyt niiiiiiin äkkiä!! 😍 Hienoja uusia taitoja siellä. T: esikoisen äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsehän olen saanut tehtyä tästäkin jo kamalan kriisin, kun toisaalta on ihanaa katsoa vauvan kasvua, mutta sitten toisaalta aivan kamalaa, kun vauva kasvaa 😂

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit