Ihana vauva

Hän on jo kolmen kuukauden ikäinen, vajaan kahdeksan kilon painoinen ja liki 63 sentin pituinen. Meidän ihana vauva. 

Aika on mennyt siivillä! Mies palasi tiistaina piiiiitkän loman jälkeen jälkeen töihin, joten nämä pari päivää ollaan harjoiteltu kotona olemista ilman toista auttavaa käsiparia. Tai auttavia käsipareja on kyllä monta, mutta vaipanvaihdot ja muut isommat hommat toki huolehtii aina aikuinen. Pienemmät kädet auttavat sitten silloin, kun vauva tarvitsee viihdyttäjää ruoanlaiton tai äidin vessatauon aikana 🤭

Meidän vauva on ruumiinrakenteeltaan tukeva tappi, jota ei liikkuminen paljon kiinnosta. Toisinaan hän yrittää laiskasti potkaista itseään kyljelleen, mutta kyllästyy nopeasti ja jää ihmettelemään edessä olevia leluja mieluummin. Mahalleen käännettäessä vauhtia sitten riittäisi muillekin, sillä halu ja tarmo päästä eteenpäin on valtava. Neuvolan terveydenhoitajaakin huvitti tänään neuvolassa eteenpäin puskeva kolmekuukautinen, joka naama punaisena ähersi itseään muutaman sentin eteenpäin sinnillä ja ähinällä.

Vauva selvästi nauttii myös pystyasennosta, sillä hän yrittää pynkeä pystyyn toistuvasti. Sitterissä pikkumiestä ei voi pitää yhtään, sillä hän on jatkuvasti kenottamassa eteenpäin. Sama homma myös turvakaukalossa. Meille tulee pitkät kolme kuukautta, ennen kuin vauvaa voidaan alkaa istuttaa, joten toivotaan, että istumispynkeminen olisi näin ainakin alkuun vain nopea ohimenevä vaihe.

Vauva sai neuvolasta toisen rotarokotteen ja ensimmäiset pistosrokotteet. Luonnollisestikin pistokset aiheuttivat pienessä ihmisessä itkun, mutta siitäkin selvittiin hyssyttelyllä ja sylittelyllä. Seuraavat rokotukset ovat onneksi vasta kahden kuukauden päästä. 

Olemme pystyneet pitämään vauvan painonnousun hyvänä täysimetyksellä, joten kiinteiden aloitusta ei vielä tarvitse pohtia. Olen kaksi isompaa lasta täysimettänyt kuuden kuukauden ikään asti ja samaa toivotaan myös nyt. Toki, jos vauvan paino syystä tai toisesta notkahtaisi ennen sitä, aloitettaisiin kiinteät aiemmin. 

Arki jatkuu pian koulun ja päiväkodin tasapainoilulla. Toivotaan, että isommat lapset pysyisivät terveinä eikä koulusta ja päiväkodista tulisi sarjoittain uusia tauteja tuliaisina. Syksyltä toivoisin erityisesti kiireetöntä yhdessäoloa ja mahdollisimman vähän mitään tauteja. 

Sadepäivän terveisin,
Me kaksi ja lapset 

Kommentit

 1. Olipa ihana kirjoitus. 😍 Vau mikä poitsu!

  Meillä ens viikolla 3 kk neuvola. Kiva kuulla mitä on paino ja pituus. 2 kk neuvolassa oli jo 62 cm. Me mennään jo 68 vaatteissa, kun 62 on liian lyhyt. Meillä taas liikutaan kauheasti. Jalat vispaa kokoajan. Sitteriä ei tarvi heiluttaa. 😂 Eilen oppi kääntymään selältä mahalle. Tekee sitä kuitenkin vaan sängyssä jossa kiva treenata. Toisinpäin on osattu kääntyä jo hetken aikaa.

  Miten yöt sujuu? Meillä se täsmäsyöttö on edelleen ollut toimiva. Päikkäreillä on jo hulinaoireita. Ens viikolla osallistun hulinaluennolle ja otan sieltä vinkit talteen. 😍 t. Esikoisen äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on kyllä todellinen hujoppi siellä! 😮😍 kerrohan sitten, miltä pituusmitta näytti neuvolassa!

   Upeaa, siellä on jo kääntyily alkanut!!! 🤩 Meillä vauvan jalat ja kädet käy myös koko ajan, ja nykyään asioihin tarttuminen on parasta. Hiusten kanssa saa olla todella varovainen, sillä kun hiustupsu päättyy pojan nyrkkiin, ei sitä hetkessä saakaan sieltä pois 😅 onneksi tarttumisintoa löytyy myös leluihin, jotta nyrkit eivät ole aina minun hiuksissa 😂 Mutta tosiaan meidän vauvaa ei kääntyminen juurikaan kiinnosta 🙈

   Yöt sujuu hyvin, poisluettuna edellinen yö, kun poika selvästi oli hieman kipeä rokotuksista. Vauva menee nukkumaan kahdeksan ja yhdeksän välillä ja herää ensimmäisen kerran noin klo 3. Sen jälkeen nukkuu 3-4 tuntia ja syö taas. Siitä sitten heräilee miten sattuu 😄

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit