Yöksi kesäiseen Nauvoon

Turustalähtöaamuna kukaan ei halunnut vielä jatkaa matkaa kotiin, ja kun perjantaille ei ollut tehty suunnitelmia, päätimme kysellä majapaikkaa yhdeksi yöksi Nauvosta. 

Nauvoon pääsee vaivattomasti Paraisilta maksuttomalla lautalla. Lauttoja kulki meidän menoaikoihin noin vartin välein, ja koska ruuhkaa ei juurikaan ollut, pääsimme lauttaan muutaman minuutin jonottelun jälkeen. Lauttamatka itsessään kestää noin kymmenen minuuttia.

Nauvosta jäi varmasti valtavasti kokematta, sillä emme ehtineet tehdä mitään suunnitelmia reissua varten. Saimme yöpaikan Majatalo Martasta, joka on muutaman minuutin kävelymatkan päässä Nauvon vierasvenesatamasta.

Vierasvenesatama on pieni, mutta huokuu rennon merellistä tunnelmaa. Satamassa on pieniä kojuja, joista voi tehdä muun muassa vaate- ja vintagelöytöjä. Meidän perhe skippasi kojut tällä kertaa ja hyppäsimme suoraan Minetin jäätelökioskille herkuttelemaan. Lapset kehuivat vaahtokarkkijäätelöä ja itse suosittelen lämmöllä (tai viileällä) hunajatoffeeta! Kuulin myös pariskunnan ylistävän mustikkamuffinsimakua.

Söimme lounasta Söderissä. Michelin-suoritusta ei kannata odottaa, mutta itse ainakin pidin todella paljon kanasalaatista! Annokset ovat reilun kokoisia, joten tänne kannattaa suunnata nälkäisenä. Päivällistä nautimme Food fellows -ravintolassa. Satamakadulla olisi ollut myös kivan näköinen Mat O Bar -ravintola, josta olisi saanut ainakin lohikeittoa. 

Nauvon kirkko on upea, ja sinne on tuotu kivasti myös rannikkotunnelmaa mukaan. Onneksi pistäydyimme kirkossa sisällä isompien lasten kanssa. Kanttorilla taisi olla meidän vierailuaikaan treenit käynnissä, sillä saimme nauttia myös urkumusiikista. 


Vauva nukkui parhaiten autossa, joten teimme torstain menopäivänä pikavisiitin Nauvon naapurisaareen Korppooseen. Olisin halunnut kurkata myös Korppoon kirkon sisälle, mutta vauva olisi varmasti herännyt pysähdyksen aikana, joten tällä kertaa näimme kirkosta vain julkisivun.

Perjantain paluumatka olikin sitten aivan toisenlainen kokemus. Vauva alkoi selvästi väsyä jatkuvaan matkusteluun, joten pitkien päiväunien sijaan hän itkeskeli matkalla monta kertaa. Paluumatkalla tehtiinkin sitten useampi pysähdys, jolloin vauva sai olla sylissä. Sainpa yhdellä maitotauolla ostettua myös liput Coldplayn ensi vuoden keikalle.

Matkan jälkeinen yö kotona sujui useamman maitotauon voimin. Vauva taisi tankata maidon lisäksi myös syliä ja läheisyyttä 🩷

Mies palaa kolmen ja puolen kuukauden lomapätkän loputtua ensi viikolla töihin. Tuntuu käsittämättömältä, mihin tämäkin aika katosi 🤯 pian myös arki kutsuu, kun isommat lapset palaavat kouluun ja päiväkotiin. Sitten ollaan vauvan kanssa päivittäin aina muutama tunti ihan kahdestaan vain.

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit