Viisikkona Turussa

Oma maa mansikka, muu maa mustikka. Vai miten se menikään? 

Loma ja reissut ovat hauskoja, mutta koti on paras. Meillä oli leppoisa perheloma, jossa syötiin paljon, nautittiin maisemista ja yritettiin nukkua edes yhtä hyvin kuin kotona. Autoreissu kolmen kanssa ei ole vielä kovin rentoa ja rauhallista, mutta odotuksiin nähden loma sujui varsin mukavasti. 

Majoitus

Olin varannut meille perhehuoneen Hotel Kakolasta. Perhehuoneita oli sekä avattavalla sohvalla että veikeällä vankilamaisella kerrossängyllä. Meidän lapset tuntien lapset eivät olisi nukkuneet "vankilasängyissä" silmällistäkään, joten tyydyin varaamaan meille perinteisemmän perhehuoneen. 


Huone oli tilava ja sinne mahtui hyvin viisi henkilöä kimpsuineen ja kampsuineen. Vauvalle oli pyytämättä tuotu huoneeseen pinnasänky, jota pystyi rullaamaan huoneessa kevyesti. Meidän vauva nukkui pinnasängystä huolimatta yöt vieressä, sillä vauva on helpompi nostaa samasta tasosta yömaidoille.

Huoneen ilmanvaihto oli todella kovalla, joten tuulisuuden lisäksi korvissa myös kohisi automaatilla puhkuva ilmanvaihtokone. Yritimme laittaa ilmanvaihtoa pienemmälle, mutta kone halusi itsepintaisesti muuttaa asetukset hetken pöhinän jälkeen taas alkuperäisasetuksiin. Huoneeseen myös tulvi sisäpihalta tai naapurihuoneiden parvekkeilta tupakansavua/-hajua jonkin verran ensimmäisenä yönä, mutta toinen yö oli hajuvapaa.

Huoneen sängyt olivat muhkean pehmeät, joten pehmeiden patjojen ystävälle hotelli on nappivalinta! 

Hotelli itsessään oli veikeä kokemus. Sisustuksessa on tyylikkäästi huomioitu sen historia, ja onpa kolmannessa kerroksessa myös pieni kirkkokin. Aulasta hisseille vievä käytävä on upea tiiliseinineen, valaisimineen seinässä roikkuvine kahleineen. Kahleita katseltiinkin pienten matkaajien toimesta aina ne ohittaessa.

 
Tekemistä 

Puuhalista oli tälle lomalla harvinaisen lyhyt. Tavoitteena oli käydä Forum Marinumissa ja kokonaisuuteen kuuluvissa laivoissa. Olimme suunnitelleet myös käynnin Kupittaan seikkailupuistoon, jossa isommat lapset pääsisivät purkamaan ylimääräisen energian juoksemalla ja kiipeilemällä. Toiveena, ja varmasti koko reissun hauskimpana juttuna oli lisäksi funikulaariajelu ylös ja alas. Ja kun reissusuunnitelma oli näin väljä, saatiin kaikki toiveet myös toteutettua.

Funikulaariajelu oli juurikin niin jännittävä kuin osasimme odottaa. Ainoastaan yhdellä ajelukerralla päätimme jättää ruuhkan takia ajelut välistä ja työnsin rattaat ylös lihasvoimin. Isommat lapset kipusivat mäen isänsä kanssa portaita pitkin. Pidin omaa työntösuoritustani ennenkuulumattomana, kunnes näin vanhemman miehen työntävän meidän vauvaa paljon suurempia kaksosia tuplilla ylöspäin 😅 ei paljon kehdannut puuskuttaa enää siinä kohdin.


Forum marinum oli näpsäkän kokoinen, ja isommat lapset jaksoivat katsella näytteillä olevia laivoja ja esineitä varsin hyvin. Siellä oli myös todella mielenkiintoinen näyttely Titanicin suomalaisista. Näyttely sisälsi muun muassa vanhoja kirjeitä, joita on mahdollista kuunnella eri pisteillä. Itse skippasin isot laivat vauvan kanssa, mutta mies kävi isompien lasten kanssa sekä Boressa että Suomen Joutsenessa.


Kupittaan seikkailupuisto oli super! Meidän lapset olisi viettänyt siellä vaikka koko päivän, sillä puistossa oli uutta puuhaa joka nurkan takana. Olen aina hehkuttanut Lahden Launeen leikkipuistoa, mutta Seikkis vie siitä ehdottomasti voiton! 


Ruokailut

Koko lomareissun paras ateria nautittiin Mathildedalin lounaspöydästä, mutta onneksi herkullista ruokaa saatiin myös muualta. 

Hotelliaamiainen oli kattava ja tarjonnassa erityisesti ilahdutti graavilohi. Puuro oli selvästi isommasta jyvästä haudutettua, sillä se oli silkkisen pehmeää. Leipätarjonta oli riittävää, ja lämpimästä pöydästä löytyi kaikki tutut suosikit pekonista nakkeihin ja munakokkelista papuihin. Vihannespöydän tuoreksista kurkku oli ulkoisen olemuksen perusteella pari päivää vanhaa, sillä niin nahistuneita viipaleita en ole tainnut aiemmin nähdä 😬 Jälkkäriksi löytyi molempina aamuina marjasmoothieta ja tuoretta pannaria vadelmahillolla. Nam!

Reissulounasta nautimme Skanssissa Subissa ja Hesessä 🙈 Samalla kolusimme muutaman myymälän alennustarjonnan. 

Päivällistä nautimme Ravintola Sergio'sissa ja hotellin omassa Ravintola Rubenissa. Sergio'sin lasagne oli maukas ja kompaktin kokoinen, pitsan pohja taas kivan sitkoinen. Lasagnen kanssa muutaman suullisen verran nautittu kylmä rosé toi mieleen kesän. Ravintola Rubenin pitsat eivät maistuneet lapsille, mutta mies kehui sushibowlia aterialla muutamaankin otteeseen. Itse valitsin listalta päivän kalaa, joka tarjoiltiin paksoin ja hollandaise-kastikkeen kanssa. Rubenin jälkiruokalista testattiin kokonaisuudessaan, sillä jokainen ruokailija halusi eri annoksen toisen kanssa. Suklaakakku oli ainaki todella maukasta, joten voin suositella sitä Rubenissa ruokaileville!


Päätimme lähteä Turusta vielä yhdeksi yöksi Nauvoon. Saimme viime hetken majoituksen Majatalo Martasta ja lautatkin olivat mukavan tyhjiä. Kirjoittelen Nauvosta toisella kerralla hieman enemmän, mutta jo ennakkoon voin suositella pistäytymistä vierassatamassa ja Nauvon vanhassa kivikirkossa!

Seuraavana taklaan valtavan pyykkivuoren kimppuun.

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit