Sellainen on Puuhamaa

Jokavuotinen Puuhamaa-reissu on saatu taputeltua kunnialla myös kolmen lapsen kanssa. Aamulla vielä arvuuteltiin, viitsitäänkö lähteä, sillä vauva heräsi poikkeuksellisen monta kertaa hörppimään maitoa 🫠 Vedimme haparasta yöstä huolimatta rohkeasti reissuhousut jalkaan ja totesimme "matkaan!".

Puuhamaan portit saavutettiin yhdentoista maissa, joten sisälle päästiin tällä kertaa ilman jonottamista. Vauva ei paljon laite- ja puuhatoiveita esittänyt, joten isommat lapset saivat olla pohtimassa päivän marssijärjestystä.

Ensimmäisenä suunnattiin isoon vesiliukumäkeen, joka lasketaan alas kahdenhengen kumiveneellä. Mies lasketteli mäkeä isompien kanssa samalla, kun minä tallustelin puistoaluetta ympäri vaunujen ja nukkuvan vauvan kanssa. Vauva nukkui Linnanmäki-reissun tavoin suurimman osan reissusta, ja sen ajan, mitä hän malttoi olla hereillä, otti hän joko maitoa tai katseli tyytyväisenä vaihtuvia maisemia ja vaunuissa roikkuvaa Libero-perhosta.

Mieluisimmat Puuhamaan aktiviteetit vesiliukumäen lisäksi olivat pomppulinnat ja sähkövene. Niissä lapset olisivat voineet viettää koko vierailuajan eikä aika olisi käynyt heille siltikään yhtään pitkäksi. Viimeinen puolituntinen jätettiin temppuradan kiertämiseen, jotta viimeisetkin energian rippeet saatiin kulutettua loppuun ennen kotimatkaa. 

Me ollaan "löydetty" Puuhamaa vasta pari vuotta sitten. Sitä ennen ollaan kierretty vain perinteisiä huvipuistoja ajattelematta, että myös vanha kunnon Puuhamaa (ja varmasti myös Visulahti) tarjoaa lapsille yhtälailla hauskan huvittelupäivän. Lippuhinta on jonkin verran suolainen, sillä jokaisen yli 3-vuotiaan tulee maksaa täysi sisäänpääsymaksu - huvitteli alueella tai ei. Huvipuistomaksuun sisältyy myös vesipuiston käyttö, mutta meille vilukissoille altaat ovat lämmityksestä huolimatta aivan liian kylmiä. Vauvan kanssa altaisiin ei muutenkaan voisi vielä mennä, joten tällä kertaa siitäkin syystä skipattiin vesipuoli.

Pohdin, kuinka vanhat lapset vielä oikeasti viihtyvät Puuhamaan tyylisessä huvipuistossa. Tulevatko isommat lapset vielä innolla mukaan, kun vauva on esimerkiksi 5-vuotias? Silloin meidän esikoinen on jo melkein 13, keskimmäinenkin jo 10 🤯

Tämän vuoden huvipuistot ovat tässä ja nyt jäädään enää odottelemaan Turun reissua. Sen jälkeen astellaan taas kohti arkea.

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit