Ihana Mathildedal

Reissussa ollaan! Ennen Turkua teimme pienen koukkaisun reitiltä etelään ja kävimme tutustumassa Mathildedaliin. Ennakkokäsitystä päiväretkikohteesta ei ollut, joten olimme matkassa varsin avoimin mielin.

Ensivaikutelma hehkutetusta keitaasta oli sekava, jopa hieman pettymys. Kun lopulta päädyimme ruukin ja sataman alueelle, alkoi mieli muuttua. 

Saavuimme Mathildedaliin mukavasti lounasaikaan, joten hyppäsimme autosta suoraan lounaspöytään. Tiukan valinnan jälkeen päädyimme evästämään ravintola Ruukin krouviin. Kolmeen asti tarjolla oli noutopöytälounas, ja huh, miten herkullisia ruokia siellä oli tarjolla! Erityismaininnan saa napakan suolainen kylmäsavulohi, lempeän mausteinen kookos-chilibroileri ja jälkkärihedelmäsalaatti vaniljavaahdolla. Hedelmäsalaatti kuulostaa todella tylsältä, mutta siellä oli aivan mahtavia tuoreita marjoja, hedelmiä ja minttua. Nam! Lounashinta aikuiselta oli noin 25 euroa ja lasten aterian hinta on euron per ikävuosi. Ravintolassa oli myös rennon mukava palvelu, joten jos satutte olemaan tuolla suunnalla, niin suosittelen lämmöllä ateriointia kyseisessä ravintolassa!


Kuvut täysinä lähdimme taapertamaan ruukin aluetta läpi. Aivot ruokasumussa en kyennyt perehtymään ruukin alueella olevaan vanhojen tavaroiden näyttelyyn, mutta ajatukset kirkastuivat heti, kun näin myyntikojuja. Hypistelin Second chance -liikkeen tarjontaa pitkän tovin, ja päädyin lopulta ostamaan itselleni pitkähihaisen ja culottes-lahkeisen haalarin. Haalarin pääntie taipuu erinomaisesti myös imetykseen, joten voin ottaa sen heti käyttöön! 

Poikkesimme ihmettelemässä myös Kaarnalaiva-putiikin valikoimaa. Bongasin myymälän ikkunasta hauskoja neulottuja sorminukkeja, joten sovimme, että isommat lapset saavat valita niistä itselleen mieluisat. Esikoinen valitsi heti säpäkän vihreän sisiliskon, kun taas keskimmäinen arpoi ja arvuutteli pitkään omaa valintaansa. Lopulta hänen mukaansa lähti hauska alpakka.

Tässä vaiheessa vauva alkoi nuokkua kantoliinassa sen verran uhkaavasti, että päätimme jatkaa matkaa kohti Turkua. Ja täällä nyt ollaan! Lapset nukkuvat ja toivottavasti pian myös me aikuiset. 

Hyvää yötä!

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

  1. Piti kommentoida jo aikaisemmin yöunista. Rota-rokotteen jälkeen meillä palattiin hetkeksi kahteen syöttöön yöllä. Toki ei se paljoa ole todellaaan, mutta nyt ollaan taas yhdessä syötössä. Ollaan annettu täsmäsyöttö kun menty nukkumaan itse niin jätkä jaksanut nukkua piiiitkään syömättä. Eli nukkumaan noin klo 19. Täsmäsyöttö klo 21 about ja yöllä söi vasta klo 4.15. Pidentänyt myös aamuja ja nukkunut 7.30-8.20 asti nyt aamut. 😍 t. Esikoisen äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Upeaa! Teillä poika kyllä huitelee aivan mahtavia unipätkiä 😍 Juuri viime yönä mietin, pitäisikö yrittää vielä unisyöttää vauva vähän ennen kuin itse menen nukkumaan, sillä nyt muutamana yönä vauva on nukkunut melkein kuusi tuntia putkeen ensimmäisenä pätkänä. Jos saisi annettua maitotainnutuksen joskus klo 22, niin tosi hyvällä onnella vauva voisi nukkua kolmeen tai neljään ja seuraavaksi söisikin vasta joskus kuuden aikaan aamulla 🤔 tämä lienee kokeilemisen arvoinen asia

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit