Leppoisasti ulos vauvan kanssa

Nyt, kun elelemme kolmatta kertaa vauvavuotta, on mukana jo reilummin rohkeutta. Rohkeutta lähteä reissuun vauvan kanssa, imettää julkisesti (kyllä, jännitin tätä vielä toisenkin lapsen kohdalla) ja luottaa siihen, että kaikki menee hyvin. 

Ensimmäiset viikot rauhoitan vauvan kanssa kotipesimiselle. Käymme pakollisissa neuvoloissa ja mahdollisissa sairaalakontrolleissa, mutta muutoin tutustumme toisiimme. Kun pesimisaika on ohi, laitetaan menovaihe päälle. Ja se menovaihe, se on ihana! 

Viime kerralla kirjoittelin lähimuseoiden koluamisista vauvan ja perheen keskimmäisen kanssa. Perjantaina nappasin vauvan vaunuihin, pakkasin repun täyteen kaikkea tarpeellista ja tarpeetonta ja suuntasimme bussi/junayhdistelmällä koko päiväksi Helsinkiin. Seurakseni sain ystäväni ja kummipoikani, joten päivä kului rattoisasti Helsingissä pyörien. Kävimme tarkastamassa Kiasman näyttelyt, Oodin lounas- ja pullatarjonnan, Töölönlahden rantaraitit ja Pasilan. Vauva nukkui reissusta suurimman osan, mutta heräsi sekä meno- että paluumatkalla junassa. 

Tänään starttasimme koko perheen voimin päiväreissulle Kotkaan. Rullailimme Merikeskus Vellamossa ja tutustuimme sekä pysyviin että vaihtuviin näyttelyihin. Merimuseon puolelle oli lapsille rakennettu hauska puuhapaikka, jossa lapset voivat leikkiä arkeologeja. Kapustoja ja siveltimiä apuna käyttäen pienet arkeologit pääsivät kaivamaan hiekasta esiin luurangon ja pari yllättävää aarretta! Suosittelen käyntiä Vellamoon erityisesti pienille lapsille - meidän lapset eivät olisi malttaneet lähteä pois ollenkaan.

Lounaalle suuntasimme umpimähkään Merikeskus Vellamon ja Maretariumin välissä olevaan ravintola Canttiiniin. Ruoka oli perinteistä, joskin papukaijamerkki annetaan mukavan ripeästä palvelusta! 

Jatkoimme vauvan maitohetken jälkeen Maretariumiin, jossa pääsee tutustumaan Suomen kalakantaan. Valehtelematta voin sanoa, että olin hieman skeptinen paikan vetävyydestä, mutta akvaario olikin iloinen yllätys. Lapset jaksoivat perehtyä altaissa pulikoiviin vedeneläviin ja minä puolestani vietin osan ajasta imettäessä ja vaihtelemassa vauvan falskanneen vaipan seurauksena koko pienen miehen vaatekerran.

Vauva ei halunnut käydä nukkumaan vaunuihin, joten nostin pikkuisen rengasliinaan tuhisemaan. Maretariumin ja Merikeskus Vellamon välissä oli sopivasti isommille matkaajille jätskikiska, jonka antimien voimalla isommat jaksoivat taittaa loppumatkan autolle. 

Todellinen yllätys tuli kuitenkin kotimatkalla, kun iloisesti matkaava vauva aloitti huutokonsertin. Lyhyen tilannekartoituksen jälkeen totesimme, että pikku-ukko oli vääntänyt kakkoset housuun, joka vaippavarikolla näytti luiruneen ulos vaipanlahkeesta. And I kid you not, sitä tavaraa oli ihan joka paikassa. Repussa ei tietenkään ollut enää toisia ylimääräisiä vaihtovaatteita, joten jouduimme laittamaan vauvalle aiemmasta pissavahingosta kastuneen, joskin päivän aikana kuivuneen bodyn takaisin päälle 🫠🙈 vauvan jalat peitimme mukana olevalla peitolla. Mutta kuten jo alussa kirjoitin, varmuutta on onneksi sen verran, että kyynärpäät pa*kassakin tilanne oli lähinnä vain koominen.

Lähtekää siis rohkeasti vauvojen kanssa ulos, vaikka vähän jännittääkin. Ehkä joskus ollaan vierekkäisillä paikoilla kuuraamassa niskapaskoja (tai meidän tapauksessa lahjepaskoja) huutavilta vauvoilta 👌

/Me kaksi ja lapset 

Kommentit

 1. Olipa ihana teksti. 😍 Mä täällä juuri tasapainoilen mitäs kaikkee kivaa keksis vauvan kanssa. Ollaan kyllä käyty Helsingissä ja remppajuttuja hoideltu ties missä kaupoilla yms. Kaikki reissut mennyt tosi hyvin, mutta ois kiva keksiä lisää kesäistä tekemistä eikä kökkiä vaan kotona. Nyt toki helteellä myös mietityttää vauvan kannalta.

  Täällä mennyt muuten hyvin. ❤️ Herätään kaks kertaa yössä ja yöunille herra menee jo 19-20 välillä. Vauvalla ei muka vielä ole rytmiä, mutta meidän vauvalla on ja selkeästi sen ilmoittaa jos yrittää myöhemmin vasta siirtää sänkyyn. T. Esikoisen äiti

  VastaaPoista
 2. Päivät menee niin valtavan äkkiä! Se unohtui kirjottaa. Ei oo ennen näin nopeasti päivät vilissyt. Ja huh kääk kaikkia jolla on enemmän kuin yksi lapsi. 😂 Vaikka meillä tyytyväinen herra asuukin. T. Esikoisen äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että teillä arki rullaa sujuvasti ja saatte nauttia varsin hyvin rytmitetyistä päivistä 😍 kieltämättä itseäni jännittää myös kulkea ulkona lämpimässä vauvan kanssa. Meillä pienen päätä koristaa hellehattu isoilla liereillä ja muutoin vauva peitetään vaatteilla. Vaunuihin on helpompi tehdä enemmän varjoa verhon avulla, jonka meillä saa "katokseksi" kopan yläpuolelle.
   Päivät ja myös viikot menevät siivillä! Nytkin on taas jo perjantaina 🤯

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit