Kuulumisia lomalaisilta

Koululaisen ensimmäinen lomaviikko on taputeltu ja viikkoon on mahtunut vaikka mitä. Vauvan flunssa otti myös viikolla takapakkia, mikä tarkoitti sitä, että yhden yön valvoin pitäen vauvaa kohoasennossa sylissäni. Voi pojat, miten väsynyt olin seuraavana päivänä!

Mutta palataan takaisin lomaviikon ohjelmaan. Esikoinen osallistui kaupungin järjestämään viikon mittaiseen uimakouluun. Hänen harjoitellessaan pinnalla pysymistä ja sukeltamista, minä nappasin perheen pienemmät kyytiin ja otimme ilon irti tarjouksesta ostetusta museokortista.

Ehdimme viikon aikana tutustua Hyvinkään rautatiemuseoon, Järvenpään Ainolaan ja Tuusulan Rantatiellä sijaitsevaan lottamuseoon. Se, minkä pääsylipuissa säästimme, kulutimme sitten museoiden kahviloissa 😄 uusi mottoni onkin nykyään "Pulla päivässä pitää tissit täysinä". 


Hyvinkään rautatiemuseon pääsylipun hintaan sisältyy nykyään lyhyt ajelu pienellä ulkojunalla. Kyytiin pääsee myös aikuinen, jos meno todella pienellä junalla ei hirvitä. Rautatiemuseossa on kaksi suurta hallia vanhoja vetureita ja vaunuja ja pienempi halli muutamalle vanhalle veturille. Lienee sanomattakin selvää, että lapset kirmasivat näyttelyn ripeästi läpi ehtiäkseen minijunan kyytiin mahdollisimman nopeasti 😅

Ainola on Jean ja Aino Sibeliuksen kotitalo. Piha-alue on upea ja itse rakennus esteetön. Ainolan piha-alueella on myös pariskunnan hautakivi, johon on kirjoitettu mahtipontisella fontilla Jean Sibeliuksen nimi ja hentoisesti kaunolla Ainon nimi. Puutarhassa sijaitsevan ulkosaunan tuoksu vei minut hetkessä lapsuuden kesiin ja mummolan rantasaunaan. Lipunmyynnin yhteydessä toimii pieni kahvila, jossa on hämmentävän kalliita kahvilatuotteita. Herkkuhammasta kolotti kuitenkin sen verran paljon, ettemme voineet ohittaa herkullisia kakkupaloja. 

Lottamuseo on meille entuudestaan tuttu, joten kiersimme sen suhteellisen ripeästi läpi. Mukanani oleva 4-vuotias ei olisi malttanut katsoa näyttelyä tarkemmin, sillä tiesi pääsevänsä kahvilakäynnin jälkeen puutarhassa sijaitsevalle leikkialueelle. Lasten leikkimökiksi rakennettu pieni talo muistuttaa erehdyttävästi lottamuseon päärakennusta ikkunaruudukkoineen ja värimaailmoineen.


Eilen poikkesin vauvan kanssa alennusmyynneillä etsimässä pienelle miehelle isompaa vaatetta. Uskomatonta, että osa koon 56 vaatteista on jouduttu jo laittamaan sivuun, sillä ne ovat auttamatta liian pieniä 😭 samalla nappasin Haltin myymälästä itelleni uudet kävelykengät, sillä vanhat lenkkikengät sanoivat sopimuksensa usean palvelusvuoden jälkeen irti. 

Tänään ajelimme vielä koko perheen voimin mummolaan. Vauva söi, kitisi ja nukkui, isommat puolestaan taistelivat mummon huomiosta 😅 Me aikuiset pääsimme valmiiseen pöytään syömään rauhassa mummon katsoessa isompia lapsia. 

Ensi viikolle varattu vauvan jänneleikkaus siirrettiin varmuuden vuoksi viikolla eteenpäin, sillä vauva on edelleen flunssainen. Onneksi nyt alkaa näkyä valoa tunnelin päässä, joskin edelleen pieni on toisinaan tukkoinen. Siirtyneen leikkausajan "ansiosta" olemme sopineet ensi viikolle puistotreffit tuttavaperheen kanssa, museovierailun ystäväni kanssa ja vauvan esittelyn työkavereille. Uskon, että myös ensi viikko on mukavan tapahtumarikas!

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit