Kolme kokonaista viikkoa


Vauva on tänään 3 viikkoa vanha. Samalla, kun kolme viikkoa tuli täyteen, on yhtä varmasti mukaan tullut myös ensimmäinen tiheän imun kausi. Voi pojat, kuinka voi rinnanpäät olla kipeät, kun vauva on asunut koko yön rinnalla. Tutti, joka otettiin satunnaiseen käyttöön viikko sitten, ei kelpaa missään nimessä edes kolmen tunnin imetysmaratonin jälkeen. Tutti on vauvalle itseasiassa niin kamala kaveri, että kun tuttia kehtaa tarjota vauvalle suuhun, hän iskee pienet huulensa tiukasti yhteen ja viuhtoo käsillään kuin riivattu. Tänne et tuttia tarjoa, ajattelee vauva varmasti mielessään.

Samalla, kun ihmettelemme pienen kolmosemme kasvua ja kiukkua, ovat ajatukset kääntyneet myös kesään. Mies esitti ajatuksen Ruotsin matkasta, jonne saa matkustaa ilman passia tai henkilökorttia. Epäselvää on kuitenkin vielä, tuleeko vauvalla olla matkustusta varten esimerkiksi kela-kortti. Tämä selviäisi yksinkertaisesti ihan vain soittamalla Silja Linelle, mutta koska olen laiska, en ole saanut edistettyä asiaa sen enempää. 

Sain varattua vauvalle myös ensimmäisen lääkäriajan. Käymme loppuviikosta tarkistuttamassa vauvan kieli- ja huulijänteet korva-, nenä- ja kurkkulääkärillä, joka on ymmärrykseni mukaan erikoistunut kireiden jänteiden oikeanlaiseen leikkaukseen. Joinain päivinä imetys sujuu hyvin kivuttomasti, toisina päivinä tuntuu imetyksen alussa siltä, kuin nännissä olisi tuhat neulaa pistelemässä. Luonnollisestikin nyt vauvan tilaillessa maitoa lisää, myös rinnanpäät ovat erityisen kovilla.

Kolmen sisaruksen yhteiselo sujuu uskomattoman hyvin. En uskaltanut edes villeimmissä kuvitelmissani haaveilla siitä, että vauva otetaan isompien lasten toimesta näin hyvin vastaan. Edelleen isosisarukset haluavat sylitellä, kutitella ja suukotella vauvaa. Niinä kertoina, kun vauva lasketaan leikkimatolle, käy leikkimaton ympärillä kuhina vauvaa viihdyttävistä lapsista. Toivotaan, että hyvä buugi jatkuu myös myöhemmin. 

Onneksi arki rullaa mallikkaasti ja kaikki on tässä perheessä toistaiseksi hyvin. Yöttömiä öitä on luvassa vielä monta, joten muutamat itkuiset ja maidontäyteiset yöt toimivat hyvänä karaisuna myös tulevaa varten.

Leppoisaa tiistaita jokaiselle!

/Me kaksi ja lapset 

Kommentit

  1. Aivan ihanaa kun kaikki on mennyt ja sujunut hyvin, ja kohta selviää vauvan jänteidenkin tilanne, ettei sitäkään tarvitse kauaa miettiä ja pohdiskella ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vauva on onneksi aivan ihana, ja vielä kun saadaan jänteet kuntoon, niin toivottavasti arki rullaa vieläkin sujuvammin 💗

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit