Ajatuksia raskausviikolta 39+0

Huh, 39+0 tuli tänään täyteen ja olo alkaa olla paikoitellen myös sen mukainen. Varsinaisesti olo ei ole raskas, mutta aiempi alaselän ja pakaran alueen kipu on tullut takaisin. Tämä tekee liikkumisesta yllättävän kivuliasta. Päiväinen väsymys painaa myös jonkin verran, joten ylimääräiset lepotauot ovat olleet kultaa! 

Vauva liikkuu aktiivisen epäaktiivisesti. Toisinaan jään tunnustelemaan liikkeitä pidemmäksi aikaa, kunnes hän päättää hytkähtää useamman muljahduksen kerralla. En edelleenkään ole tottunut ajatukseen siitä, että perheessämme olisi ihan pian pieni vauva. Uskon, että tilanne konkretisoituu viimeistään silloin, kun saan hänet syliini. Voi, kun kaikki vain menisi hyvin.

Aiemmat korkeat verenpaineet ovat enää vain muisto. Tai edelleen toisinaan yläpaine on 140 hujakoilla, mutta ymmärsin, että asiasta tulee olla huolissaan vasta, jos paineet ovat koko ajan koholla. Verensokerit ovat olleet hyvät, vaikka laskin iltaista insuliiniannostustakin (ei hätää, tästä keskusteltu myös lääkärin kanssa). Se vaiva, mikä kuitenkin on tullut hyvin hanakasti takaisin, on peräpukamat. Että sillä lailla... 

Peräpukamat ja vatsan kevyt arpeutuminen on saanut olon myös kauaksi hehkeästä raskausajasta, joten tein eilen itselleni hemmottelevan jalkakylvyn. Voinette arvata, että vesimelonin kokoisen vatsan kanssa jalka- ja kynsihuolto ei ollut ihan niin notkeaa, mutta olo oli silti eilen illalla kuin kuningattarella, kun olin saanut jalkahoitoni tehtyä, haha!

Olen yrittänyt lypsää maitoa talteen pienelle, jotta tarvittaessa saamme annettua vauvalle heti synnärillä omaa maitoa. Saalis on muutaman lypsykerran jälkeen aika säälittävä, noin 5 ml, mutta olenpa saanut edes jotain otettua talteen. Todennäköisesti sähköpumpulla saisin paremmin maitoa, mutta meidän sähköpumppu on pian 8 vuotta vanha, enkä tiedä, onko se enää kumi- ja muoviosiltaan kuranttia tavaraa. 

Huomenna on onneksi taas uusi päivä, kun voi yrittää liikkua aktiivisemmin. Harkitsin myös äitiysfyssarilla käyntiä, mutta aika pitäisi varata aina etukäteen ja pelkään, että synnytys käynnistyy juuri siten, että aika jää käyttämättä. Silloin käynti jää käymättä, mutta käyntimaksu tulee kuitenkin maksettavaksi. Lisäksi mietin, voiko fyssarikäynti todella auttaa enää näin myöhäisessä vaiheessa, kun käyntejä ei voida toteuttaa sarjana... 

Ihanaa viikkoa kaikille! 

/Me kaksi ja lapset 

Kommentit

 1. Mä jo aattelin, että ootkohan jo tosi toimissa!

  Täällä tilanne ei ole isommin edennyt. Napakoita ja kipeämpiä supistuksia kyllä on sekä jomottavaa särkyä. Ehkä ne paikat sieltä pikku hiljaa aukeis. Hepatoosia ei toistaiseksi ole. Arvo oli laskenut, mutta kutina jaloissa on helvetistä.
  T. Esikoista odottava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin aivan varma, että teillä on jo vauva sylissä, mutta teilläkin edelleen ollaan siis odottavalla kannalla 🤭 onneksi hepatoosi-arvot ovat laskeneet siellä, joskin ei tuo kutinakaan kivalta kuulosta 😞
   Jostain syystä odotin koko viime yön, että synnytys käynnistyisi, mutta ei! Edelleen kumpu on tukevasti edessä 😅
   Tsemppiä kutinaan!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit