Pieniä, pieniä vaatteita

Kävin eilen läpi vauvalle ostettuja vaatteita samalla miettien, monta vaatekertaa pakkaan vauvalle mukaan sairaalaan. Esikoinen ja minä kuljimme sairaala-ajan sairaalan vaatteilla, mutta jo silloin totesin vauvan vaatteita olevan vähänlaisesti tarjolla perhehuoneessa. Tästä huomiosta innostuneena päätin jo toisen lapsen kohdalla ottaa sekä toiselle lapsellemme että itselleni omat vaatteet kotoa mukaan heti synnärille. Toki pyykit tulivat (ja tulevat tälläkin kertaa) kotiin pestäväksi, mutta ainakin saimme heti otettua käyttöön kaikki pienimmät vaatteet, jotta ne eivät jääneet pieneksi ennen kuin ehtivät edes päälle 🙈

Mitä tulee minun sairaalavaatetukseeni, niin luonnollisesti synnytyksen ajan tälläkin kertaa aion kulkea sairaalakauhtanassa. Heti kuitenkin ensimmäisen suihkun jälkeen siirryn käyttämään jälleen omia vaatteita. Olo on itselle silloin kotoisampi. Tai tämä oli kokemukseni ainakin toisen lapsen sairaala-aikana.

Yksiosaiset yökkärit ovat helppoja vaatteita vauvan ja pukijan näkökulmasta, joten varaan niitä mukaan muutamat. Toki näin pinnallisesti ajateltuna on kiva ajatus napata matkaan myös kivoja kuosillisia bodeja ja pöksyjä, jotka sointuvat mukavasti toisiinsa. 

Olen tykännyt Polarn O. Pyretin raitavaatteista ja lapsilla on kaapissa aina vähintään yhdet PO.Pin raitavaatteet. Tämäkään vauva ei tee poikkeusta sääntöön, sillä kaapista löytyy muutama raidallinen body ja housut eri väreissä. Niitä on kiva yhdistellä muihin vaatteisiin. Raitahousut ovat myös omasta kokemuksesta varsin pehmeän ja joustavan oloiset, joten siksikin nämä ovat olleet etenkin nuoremmalla iällä lasten vaatekaappien kulmakivet.

Esikoinen bongasi PO.Pin myymälästä tummansiniset haalarit ja ehdotti niitä ostettavaksi. Tummansiniset haalarit on helppo yhdistää melkein mihin tahansa yläosaan, joten haalareista saa kivoja asukokonaisuuksia eri yläosien kanssa.
 

Kirpparilla nimeäni huusi keltapohjainen body, jossa on iloisia päivänkakkaroita. Minusta kuosi oli veikeä ja keltainen mukavan kirkas, joten body pääsi kassan kautta odottamaan vauvaa. Niille löytyi myös kaapista väriin sopivat ruskeat housut.

Ja siis apua. Todettakoon lopuksi, että jaksan ehkä kolme kertaa katsoa, että yläosa on yhteensopiva alaosan kanssa. Sen jälkeen, kun vaatteita on epämääräisesti pyykissä tai kuivamassa, ei energia enää riitä kivojen asukokonaisuuksien rakenteluun. Siinä vaiheessa on pääasia, että vauvalla on jotain päällä. 🤭 Tämä on myös se hetki, milloin vauvan päälle alkaa eksyä entistä useammin yksiosainen yökkäri (myös päivällä 😂) tai jumpsuit. 

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

 1. Tää oli kiva postaus, koska pyörittelen juuri samoja juttuja mielessä. Taidan siis pakata enemmän kuin vaan kotiinlähtövaatteet vauvalle (ja myös itselleni). 😍

  Eilen hommasin neuletakin sairaalakassiin odottamaan. En omista yhtään neuletakkia vaan kaikki on villapaitoja tai paksumpaa urheilupaitaa vetoketjulla. Joten uskon, että neuletakille olisi käyttöö imetystoppien yms kanssa.

  T. Esikoista odottava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa pakata vauvalle myös muutama ylimääräinen vaatekerta mukaan. Jos tuntuu, että haluaa pukea pikkuisen sairaalassaoloajan sairaalan vaatteisiin, niin sitten saatte tuoda omat vaatteet puhtaina kotiin 😊

   Neuletakki on muuten ihan super, kun kaverina on imetystoppi tai -paita. Neuletakilla saa tarvittaessa hieman suojattua strategisia paikkoja halutessaan!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit