Valmiin pöydän joulu

Kirjoitin aiemmin, että varasin meidän perheelle valmiin joulun Himokselta. Varaamaani pakettiin kuului mökki, joulupukin vierailu, brunssit ja päivälliset. Ajatuksena oli pyrkiä mahdollisimman helppoon ja stressivapaaseen jouluun. Kuinka tämä sitten meni?

Joulu oli pääosin ihana! Ei tarvinnut huolehtia kokkaamisesta, koristelusta, joulutunnelman luonnista ja joulupäivien ohjelmasta. Ruoka oli keskinkertaista, mutta se oli tällä kertaa jonkun muun suunnittelemaa ja valmistamaa.


Ateria-ajat olivat varmasti aika täyteen bookattuja, joten hälinältä ei voinut välttyä. Toisinaan ruokaa joutui jonottamaan kauan ja liian usein vähintään kolme tarjoilukulhoa oli samaan aikaan tyhjinä. Joulupäivän juhlapäivällinen vaikutti myös selkeästi "rääppijäismäisemmältä" edellisen päivän ateriaan verrattuna. Tämä oli mielestäni harmi, sillä molempina päivinä ateriat olivat yhtä kalliit (erikseen ostettuna noin 57 euroa aikuiselta). Kuulin myös ohimennen, että ruoan hintaan kuuluva kotikalja oli jo ehtinyt loppua meidän kattaukseen mennessä. Tämä tuntui harmittavan kotikaljan nauttijoita, jolloin he joutuivat ostamaan ruoalleen maksullisen ruokajuoman. Minua kotikaljan uupuminen ei haitannut, sillä se ei kuulu omiin lemppareihini.

Meidän mökki oli viihtyisä ja sijaitsi etenkin ruokailujen näkökulmasta hyvässä paikassa. Mökki olisi majoittanut jopa kahdeksan henkeä, mutta tila olisi niin suurelle seurueelle voinut jäädä hieman ahtaaksi. Meidän mukana matkusti myös isäni, joka jaksoi viihdyttää perheemme lapsia. Sain isästä myös hyvän lenkkikaverin aamuiksi, jolloin päivän hikiurheilu suoriutui kuin itsestään.


Jouluaaton ohjelmassa oli muun muassa maksutonta poniratsastusta, letunpaistoa ja kiekon lämimistä. Meidän perheen toinen lapsi ihastui poniratsastukseen ja esikoinen kävi lämimässä muutaman kerran kiekkoa. Letut jätimme tällä kertaa syömättä, sillä osallistuimme jouluaaton ulkotapahtumaan suoraan aamupalapöydästä.

Mies kävi lasten kanssa Lumilassa laskemassa renkailla ja matoilla. Itse otin sen ajan rennosti mökillä telkkarin ääressä glögimuki kädessä.

Oliko valmis joulu sitten kaiken tämän arvoista? Joo, ja ei. Mökki oli oikein hyvä ja sijainti erinomainen. Joulupukin varaus onnistui todella vaivattomasti HimosLomien kautta ja muutenkin esimerkiksi isäni lisäys varaukselle onnistui ongelmitta. Ateriat puolestaan olivat pettymys, ja kun ne maksoivat meidän seurueelta yli 600 euroa, olisin toivonut niiltä enemmän. Olisin myös arvostanut istumajärjestyksessä jokaiselle aterialle omaa pöytää, jota ei tarvitsisi jakaa vieraiden kanssa näin pöpökautena. 

Nyt kotona joulua taaksepäin pohtiessani päällimmäinen tunne on kuitenkin onni. Eihän se silloin voi tarkoittaa muuta kuin onnistunutta joulua.

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit