Kääk, mikä ostoslista!

Kahden lapsen jälkeen minun ei kuuluisi yllättyä siitä, mitä kaikkea meidän tulee ostaa vauvalle. Ensimmäisen lapsen odotusaikana ostimme kaikkea aina tarpeen tullen ja toiselle lapselle olimme säästäneet kaikki vähän kalliimmat tavarat siltä varalta, että ne tulisivat uudelleen käyttöön. Olimme varmoja, että lapsilukumme jäisi kahteen, joten ehdimme joko myydä tai antaa kaikki vauvatarvikkeet heti niiden jäädessä pois käytöstä. Niin vain lapsihaaveet kuitenkin heräsivät myöhemmin ja kolmas pieni tuli ajankohtaiseksi.

Aloin tehdä listaa siitä, mitä kaikkea meidän tulee ostaa pienelle heti ensimmäisiksi viikoiksi, ja pakko todeta, että jaiks!

Yhdistelmävaunut meiltä onneksi löytyy ja ne ovat varsin hyvässä kunnossa vielä. Salaa haaveilisin uusista vaunuista, mutta voi olla, että pitäydymme nykyisissä. Kyseessä on Britaxin Happy-malli. Niissä on neljä isoa ilmatäytteistä rengasta, joten ne rullaavat paksussakin hangessa varsin kevyesti (tai ainakin niin kevyesti, kuin rattaat voivat kulkea hangessa 😅). 

Vaunuihin pitäisi löytää adapteri, johon saamme kiinnitettyä turvakaukalon (joka myös pitää ostaa). Adapteri ei toki ole heti välttämätön, mutta kaukalo on pakollinen, jotta vauva pääsee sairaalasta myös kotiin. 

Kannoin meidän toista lasta paljon kantoliinassa ja nyt haluaisin ostaa kudottujen (edelleen tallessa olevien) liinojen rinnalle myös trikoisen liinan, jonka voisin ottaa myös synnärille mukaan. Trikooliinan voisi periaatteessa ostaa myös käytettynä, mutta toisinaan käytetyissä trikooliinoissa elastisuus on saattanut jo kadota, jolloin trikooliinan merkitys hieman vesittyy. 

Aiomme ostaa makuuhuoneeseen vauvalle pinnasängyn, josta yhden pitkän reunan saa pois/laskettua alas. Silloin sänky toimisi sivuvaununa ja vauvan unitilana. Meidän vauvat ovat nukkuneet aina joko sivuvaunussa tai "kainalossa", joten normaali pinnasänky tuskin toimisi tälläkään kertaa. Pinnasänky ostetaan todennäköisesti käytettynä lähempänä toukokuuta, mutta patja ostetaan uutena.

Leikkimatto ei ole heti välttämätön, samoin sitterikään, mutta uskon meidän ostavan ne vauvalle jo valmiiksi hyvissä ajoin. Sitteriksi ajattelin ostaa jo aiemmin hyväksi todetun Babybjörnin hässäkän. Harmi, että ehdimme myydä omamme pois aiemmin!

Meidän toiselle lapselle ostettiin Tripp Trappiin newborn-set, jossa vauva sai odotella sillä välin, kun laitoin ruokaa tai kun muu perhe söi. Tripp Trapp taittui sitten syöttötuoliksi sen jälkeen, kun pieni alkoi syödä puolen vuoden iässä kiinteitä. Uskomatonta kyllä, Tripp Trapp löytyy vielä, mutta Newborn-set on jo myyty. Se pitänee siis ostaa myös jossain välissä. 

Ensimmäisen lapsen vauvavuonna käytin ahkerasti sähkökäyttöistä rintapumppua, mutta toisella vauva-ajalla se oli lähes käyttämätön. Ajattelin sähkökäyttöisen rintapumpun sijaan ostaa alipaineisen pumpun, jota voi pitää toisessa rinnassa silloin, kun vauva syö toisesta. Olen käsittänyt, että tämä toimii useimmilla kuin unelma ja maito tulee talteen kuin itsestään.

Imetyksen alkuvaiheessa rinnat, erityisesti nännit, kipeytyvät, vaikka vauvalla olisikin hyvä imuote. Itse suojasin imetysten välissä nännit nännivoiteella ja maidonkerääjillä. Voide helpottaa hieman alkuarkuuden kanssa ja maidonkerääjät antavat nännien olla "ilmaantumassa". Sen jälkeen, kun rinnat ovat tottuneet imetykseen, käytän aina liivinsuojia. Liivinsuojissa suosin sellaisia, missä nännille on oma syvennys. 

Kaiken tämän lisäksi vauvalle pitää ostaa sisä- ja ulkovaatteita, vaippoja ja hygieniatarvikkeita. Ostamista on siis paljon vielä edessä. Juteltiin hankinnoista myös miehen kanssa, mutta koska olen edelleen hieman arka ostamaan mitään, teemme hankinnat todennäköisesti viime tipassa keväällä 😅 

Mitähän muuta olen unohtanut listasta.. näillä päässee kuitenkin alkuun.

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

 1. Olipas täällä ihanan monta uutta postausta odottamassa aurinkolomani jälkeen. ❤️

  Kiitos tuosta tekstistä mitä tapahtuu lääkärissä. Meillä on tällä viikolla vasta aika tuon lomamatkan takia niin nyt ollaan vähän valmistautuneita. Ensi viikolla rakanneultra. Kappas vaan lomalla kolotukset ja yökkäilyt vähenivät merkittävästi. Toki ekat yöt jalkoja kolotti kävelemisestä, mutta muuten jaksoi hyvin vaikka kävelyvauhti ei päätä huomannut.

  Tsemppiä sinne!

  T. Esikoista odottava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, aurinkoloma kuulostaisi kyllä ihanalta! Se on uskomatonta, miten paljon olo kevenee lomalla ☀️ oletko jaksanut töissä vielä, tai oletko huomannut esimerkiksi harjoitussupistuksia?

   Kerro sitten, mitä teidän lääkärikäynnillä tutkittiin! Olen huomannut aivan valtavia eroja eri neuvoloiden välillä, kun nyt omastakin odotusryhmäst osa on alkanut käydä lääkärissä. Osalla on juurikin mitattu hemoglobiini, verenpaineet ja sf-mitta, kun taas meillä lääkäri ei ollut kiinnostunut niistä yhtään 😅

   Poista
  2. Töissä olen jaksanut hyvin ja ajatukset vielä täysin työelämässä. Toisaalta nyt loman jälkeen ajatuksissa on jo että eihän tässä oo kauaa mammalomaan kunhan kaikki menis hyvin. Häntäluu kyllä kipeytyy istuessa ja ennen reissua oli pientä liitoskipuilua ajoittain. Ostin tukivyönkin jo varuiksi reissuakin ajatellen jos olisi pahentunut.

   Mä laitan viestiä mitä tuolla tutkitaan. Tähän asti neuvolat yms. paitsi se ultra ollut aika mitään sanomattomia tutkimuksien osalta. Verenpainetta ja paino mitattu sekä siihen liuskaan pitänyt pissata. Ekalla kerralla en edes tehnyt sitä, kun ei mulle kerrottu eikä opastettu että pitäisi tehdä..

   Poista
  3. Höh, onpa teillä ollut kehnoa opastusta neuvolassa stixaamisessa. Meillä on neuvolassa sellainen kone, joka lukee niitä virtsaan dipattavien testilippusen arvoja, joten onneksi ei enää tarvitse itse arvioida, onko joku tyyny tietyn värinen vai ei 😬 Jospa teillä lääkäri olisi nyt vähän enemmän sisältöä tarjoavampi, niin tulisi tunne, että on tullut kuulluksi ja tutkituksi 🙏

   Poista
 2. Niin ja uusi äitiyspakkaus julkaistiin! Meinattiin ottaa äitiyspakkaus näin ekan kohdalla. Vuoden 2023 näytti kivemmalta kun tämän vuoden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten tämä on mennyt itseltä aivan ohi! Pitää mennä heti kurkkimaan, mitä ensi vuoden paketissa on!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit