Verensokerien seurantaa ja flunssaa


Jatkuva yskä vaivaa aamusta iltaan. On todella turhauttavaa rykiä ja köhiä, kun lima ei irtoa kunnolla. Meidän perheen toinen lapsi on parasta aikaa flunssassa, yskässä ja pienessä kuumeessa. Tätä tautia ennen meillä oli jo joku toinen vastaava, joskin kuumeeton tauti, mikä ei ota loppuakseen kummallakaan meistä kahdesta. Siihen päälle uudet pöpöt 👌 Meidän perhe ei tule näkemään tervettä päivää ennen kesää.

Aloittelin epäviralliset verensokerimittailut eilen. Viralliset tulokset kirjaan ensi viikon alusta vihkoon ja toimitan ensimmäisen mittausviikon jälkeen terveydenhoitajalle tarkastukseen.

Olen ehtinyt elämäni aikana mitata verensokereita monen monta kertaa, mutta itsensä pistämiseen en meinaa tottua. Pienellä kauhulla jo odotan mahdollisen insuliinin aloitusta myöhemmillä raskausviikoilla. Kaikkeen tottuu, mutta ei se helpolla tule.

Toistaiseksi kahden aamun paastoarvot ovat olleet lievästi sanottuna korkeat. Iltapalat eivät ole kumpanakaan iltana olleet priimaa, mutta ei pelkkää vehnähöttöä ja sokeriakaan. Pitänee lisätä iltaan vielä reilummin proteiinia ja hyviä rasvoja. Uskon, että ne auttavat pitämään verensokerit kurissa muutaman kuukauden. Aamiaisen jälkeinen verensokeri oli molempina aamuina erinomaiset (oikeasti samaa tasoa aamun paastoarvojen kanssa 😂), joten ongelmaksi taitaa tässäkin raskaudessa tulla paastoarvot.

Olen tunnustellut toisinaan kohdun aluetta ja huomannut kevyitä hipaisuja ja tökkimistä. Päätin, että niitten on pakko olla vauvan liikkeitä, sillä suoli ei voi mitenkään kuplia kohdussa asti. Nämä uudet tuntemukset ovat myös vasta alkaneet, joten niiden on pakko liittyä vauvaan.

Tänään myös pohdin, kuinka paljon jo rakastan vauvaa. Pienen menetys nyt tai myöhemmin särkisi sydämestä sen, mitä jäljellä on. Pysy kyydissä Pähkinä ❤️

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit