Omenan kokoinen pieni


Uusi raskausviikko pyörähti käyntiin, joten 15+0 poks ❤️ tällä viikolla vauva on omenan kokoinen ja painaa noin 100 grammaa. Hän on hyvin pieni, mutta silti jo kuitenkin tosi iso. 

Olin eilen illalla tuntevinani kohdussa pientä muljuamisen tunnetta. Liekkö kyseessä ollut sitten vauvan liikkeet vai suolen mutjahtelu. Päänsärky on ollut matkassa mukana nyt viikon verran lähes päivittäin. Toissayönä heräsin vessahädän lisäksi myös nenäverenvuotoon. Tulipa livakka lähtö sängystä! Kaikkien muiden oireiden lisäksi myös ummetus on alkanut vaivata ennätyspaljon. Tämähän ei tarkoita mitään muuta kuin toista lieveilmiötä, eli peräpukamia. Se, joka keksi, että raskausaikana nainen hehkuu, ei selvästikään ole käynyt täällä päin.

Poikkesin tänään toisessa neuvolassa. Käynnin tärkein anti taisi olla verensokerimittarin nouto ja tulevien mittausten läpikäynti. Sain myös lähetteen fysioterapeutille, sillä jatkuva reisisärky häiritsee normaalia arkea. Terveydenhoitaja epäili säryn johtuvan löystyvistä lonkista ja mahdollisista hermopuristuksista. Kuuntelimme käynnillä myös vauvan sykkeet, jotka löytyvät myös neuvolan dopplerilla nopeasti, onneksi!

Rautakuuri on tainnut purra, sillä huomaan olevani päivisin paljon virkeämpi. Käytän tällä hetkellä SiderAl Folic -rautalisää, joka ei aiheuta vatsavaivoja. Se on hyvä valmiste tällaiselle leväperäiselle henkilölle, joka ei ikinä muista ottaa normaalia rautalisää optimaaliseen aikaan päivästä. Lisäksi tuo SiderAlin valmiste maistuu yllättävän hyvältä. Olin hieman skeptinen sen maun suhteen, mutta maku olikin iloinen yllätys!

Olen iltaisin ottanut itselleni omaa aikaa, ja katsonut muutaman jakson Frendejä HBO Maxilta. Ajattelin näin ajatustenjaon lopuksi jakaa Frendit-faneille hyvin epäsuositun mielipiteeni; Joeyn ja Rachelin olisi kuulunut päätyä yhteen! Eikö?!

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

 1. Ai että hän on jo noin iso! <3 aika tosiaan juoksee, vastahan olit ultrassa ja plussasit!

  Hienoa että saat apua aina kun tarvitset. Täälläpäin tuntuu, että edes mankumalla ei saa oikeita palveluja ja kaikkea aina ensin vähätellään. Täällä eräs vanhempi mieslääkäri vastikään puhutteli jotakin raskaana olevaa "tiineenä", mutta ehkä se sivistys vielä tännekin tulee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, tiineenä 😂😅 en kestä 🙈
   Mutta siis tosiasiassa musta on tosi epäreilua, miten eritasoisesti eri kunnissa (ja kuntien sisällä) tarjotaan esimerkiksi neuvolapalveluita. Joissain kunnissa jopa ultrataan joka kerta. Toisissa kunnissa palvelut ovat sitten todellakin bare minimum -tasolla 😕

   Olen muuten aivan samaa mieltä ajan kulumisesta. Tuntuu uskomattomalta, että vasta mielipuolisesti vertailin raskaustestien viivojen vahvuuksia ja nyt pieni on jo ompun kokoinen. Odota vain, kun pääset tähän samaan aikakiihdyttimeen! Ennen kuin huomaatkaan, teidän vauva on melonin kokoinen 😄❤️

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit