Pöyristyttävän hyviä uutisia neuvolasta!

Lähdin ensimmäiselle neuvolakäynnille väsyneenä ja valmiiksi turhautuneena. Olin aivan varma, että terveydenhoitaja jatkaa samaa välinpitämätöntä linjaa raskauden seurannassa kuin aiemmin, mutta vielä mitä! Sain aivan ensiluokkaista palvelua 😮 Terveydenhoitaja oli ehtinyt tutustua raskaushistoriaani, ja selvästi pohti käynnillä niitä tekijöitä, jotka voisivat edistää raskauden turvallista sujumista. Olin puulla päähän lyöty (ja ehkä myös vähän nolona todella tiukassa eläneestä ennakkokäsityksestäni)! 

Terveydenhoitaja lupasi konsultoida lääkäriä muun muassa mini-hepariinin mahdollisesta aloittamisesta, kun taustalla on useampi keskenmeno. Tämä vähentäisi esimerkiksi tukosriskejä. Terveydenhoitaja halusi myös tarkastuttaa kolesteroliarvoni, sillä ne ovat perinteisesti olleet pilvissä. Sain lähetteen myös ferritiinin kontrolliin, sillä tämän kesän keskenmenon jälkeen en ole käynyt kontrolloimassa sitä. Käynnin jälkeen terveydenhoitaja kertoi tekevänsä lähetteet seulaverikokeiden lisäksi nt-ultraan ja sokerirasitukseen. 

Meidän toinen onnistunut raskaus oli insuliinihoitoinen raskausdiabeteksen takia, joten sokerirasitus tehdään niissä tapauksissa heti raskausviikolla 12. Jos verensokerit ovat tuossa rasituksessa kunnossa, tehdään sokerirasitus joidenkin kuukausien päästä uudelleen. 

Tänään poksahtaa myös 11. raskausviikko käyntiin, eli 10+0-10+6. Sanoin juuri miehelle eilen, että raskaus tuntui kulkevan toooodella hitaasti viikot 4-8, mutta sen jälkeen päivät ja viikot tuntuvat vilkkuvan silmissä. Pahoinvoinnissa on ollut selkeää kehitystä tällä viikolla, ja olenkin voinut huomattavan paljon paremmin kuluvan viikon. Tämä ehti jo herättää huolta, mutta kuuntelin neuroottiseen tapaan sykkeet kotona, ja niiden kuuluessa uskalsin taas huokaista hetkeksi. 

Tämän viikon ultrassa kätilö bongasi vielä pähkinä-vauvan ruskuaispussin. Nyt, kun viikot alkavat olla jo näin suuret, alkaa istukka ottaa vastuuta ravinnon siirrosta vauvalle, jonka seurauksena ruskuaispussi alkaa kuihtua tulevien viikkojen aikana. Tuntuu, että ennen en ymmärtänyt kiinnittää tällaiseen muutokseen juurikaan huomiota, mutta nyt huomaan miettiväni istukkaa, sen toimintaa ja mahdollisia ongelmia paljon kriittisemmin. 

Enpä olisi uskonut, että viikonloppu alkaisi tällä viikolla näin iloisissa merkeissä. Aurinkoista perjantaita jokaiselle! 

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

 1. Ihania kuulumisia! 😍😍 t. Esikoista odottava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen edelleen hyvin hämmentynyt siitä, kuinka hyvin neuvolakäynti meni 😅 en olisi osannut haaveilla näin sujuvasta käynnistä edes villeimmissä unissani. Milloin teillä on seuraava neuvola? Luin, että jollain seuraava neuvola on kaksi kuukautta ensimmäisen neuvolan jälkeen 😮 meillä näyttäisi käynnit olevan noin kuukauden välein.

   Poista
  2. Meillä on tuolleen 2 kk päässä edellisestä. Ensimmäisen neuvolan jälkeen kuukauden päästä eka kunnallinen ultra missä katsotaan onko kaikki hyvin. Siitä kuukausi niin toinen neuvola, jonka jälkeen tosi pian lääkäri. Neuvola-ajan olisi toki saanut varmaan vähän aikaisemminkin, mutta en heti varannut Maisasta. Toistaiseksi aikataulu tuntuu olevan ok itselleni, kun mielessä ei ole akuutteja kysymyksiä. Kerran kyselin Maisasta, kun meillä on ulkomaanmatka tulossa niin siitä varmistuksia.

   Ollaan mietitty, että jossain kohti voisi käydä omakustanteisesti ultrassa. Uskoisin kuitenkin, että niin tehdään vähän myöhäisemmässä vaiheessa. Ei ainakaan ennen ensimmäistä kunnallista ultraan käydä, kun ollaan kuitenkin varhaisultrassa käyty. T. Esikoista odottava

   Poista
  3. Tiedätkös, epäilen, että meidän seuraava aika on aikalailla tasan kuukauden päästä vain siksi, että tämä ensimmäinen käynti oli suhteellisen myöhään. Jos seuraava aika ei olisi kuukauden päästä jäisi neuvolakäyntien väliin muutoin liian pitkä aika. Meillä kaikilla on kuitenkin pääasiassa sama verta käyntejä. Meidän lääkärineuvola puolestaan on sitten tooodella pitkän ajan päästä, kun aikoja ei yksinkertaisesti ollut aiemmin jaossa.

   Meidän seuraava ultra on nt-ultra. Normaalisti mekin ollaan käyty vain kolmesti ultrissa (ar-, nt- ja rakenneultra). Tämä raskaus on ainoa, missä olen käynyt kahdesti alkuraskauden ultrassa. Ajattelimme, että menisimme "ylimääräiselle" ultralle enää 4d-ultraan, johon voisimme ottaa myös isommat lapset mukaan. Muutoin en usko enää tarvitsevani ylimääräisiä ultria.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit