Vadelman kokoinen pieni


En ole vielä sisäistänyt uutta varhaisultrassa selvinnyttä poksumisaikataulua. Eilen tuli 8+0 täyteen, joten yhdeksäs viikko alkakoon!

Pieni on tällä viikolla vadelman kokoinen. Yhdeksäs viikko on siitä hauska, että pikkuiset kädet saavat sormien alut ja jalat varpaiden alut! Olen vertaillut eri sivuilta ja apeista sitä, miltä alkio näyttää eri viikkoina, ja nyt vauva alkaa jo saada "vauvamaisemman" muodon. Reilun viikon päästä neuroosiultrassa pitäisi (voi, kunpa näkyisi!!! 🙏) näkyä ihan erilaisen näköinen mini. En ole koskaan käynyt ultrassa viikkojen 7 ja 12 välillä, joten on vaikea kuvitella, kuinka iso muutos pienen ulkomuodossa olisi pitänyt tapahtua muutamissa viikoissa.

Raskausoireet ovat pysyneet häiritsevän lievinä. Toisinaan yli pyyhkäisee kevyt pahan olon aalto, mutta se ei yleensä kestä puolta tuntia kauempaa. Rinnat ovat edelleen kosketusarat, mutta eivät kipuile muuten. Olen normaalia nälkäisempi, mutta se menee luonnollisestikin ohi syömällä jotain. Palelen herkästi ja nyt väsymys painaa enemmän. Jaksan kuitenkin puuhastella arkisia asioita aivan normaalisti, joskin pienemmätkin vastoinkäymiset saattavat nostaa kyyneleet silmiin. 

Vau.fi:n sivuilla mainitaan, että kohdussa saattaa näillä viikoilla tuikkia enemmän. Pientä tuikkimista olen rekisteröinyt kuluneella viikolla, mutta se ei ole häirinnyt. Väistämättä sitä miettii, voiko raskaus todella mennä loppuun asti näin hennoilla oireilla - etenkin kun aiemmissa raskauksissa etova olo on ollut usean viikon kestävää. 

En ole huomannut normaalia enempää huimausta, joten mietin, voisiko rauta-arvoni olla vielä ihan hyvällä tasolla. Ajattelin pyytää neuvolasta hemoglobiinin ja ferritiinin arvojen mittauksen. Todennäköisesti ferritiinejä neuvola ei kuitenkaan suostu mittaamaan, joten ehkä siinä tapauksessa kontrolloin ne vaikka Puhdin kautta. Pohdin myös ennakoivasti lisäraudan syönnin aloittamista esimerkiksi SiderAl Forte -valmisteella, mutta voikohan siitä olla jotain haittaa, jos rauta-arvoissa ei ole vikaa...?

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit