Viirun ja Pesosen mustikkapiirakka

Esikoinen kaiveli lauantaina kirjakaappejaan ja bongasi sieltä kirpparilta ostetun Viirun ja Pesosen kokkikirjan. Tovin pläräyksen jälkeen lapsen silmiin osui selvästi jotain hyvin mielenkiintoista, sillä hän juoksi kirja kädessä keittiöön ja kysyi, lukeeko sivun otsikossa mustikkapiirakka. Ja lukihan siinä!

Olin suunnitellut mustikkaretkeä sunnuntaiaamulle ja lupasin, että jos löydän riittävästi mustikoita, voimme leipoa esikoisen johdolla piirakan välipalaksi. Tuhat hyttysenpuremaa ja yhtä hirvikärpästä rikkaampana toin kotiin kivan pienen mustikkasaaliin, josta riitti piirakan lisäksi marjoja myös pakkaseen.

Mustikkapiirakka vaati enemmän töitä kuin aiemmin postaamani super mehevät mustikkamuffinsit. Esikoiselle oli kuitenkin tärkeää päästä kokeilemaan löytämäänsä reseptiä. Saipa poika harjoitella myös käsivatkaimen käyttöä valvotusti 😄

Piirakkaa varten tarvittavat aineet löytyivät valmiina kaapista, joten metsäreissun lisäksi ei tarvinnut poiketa kaupassa. Pohjaa varten munat ja sokeri vaahdotetaan, jonka jälkeen muna-sokerivaahtoon lisätään voisula ja vehnäjauhosta, leivinjauheesta ja vaniljasokerista sekoitettu kuivien aineiden seos. Taikina kaadetaan piirakkavuokaan, jonka päälle sirotellaan sokerissa pyöräytetyt mustikat. Sitten vain piirakka uuniin ja odottamaan. 

Esikoinen oli erityisen tyytyväinen piirakkaan ja pyysi toistakin palasta. Ohjeessa kehotettiin nauttimaan piirakkapala kermavaahdon tai jäätelön kanssa, ja sitä se mielestäni olisi kaivannutkin. Tällä kertaa kaapista ei harmillisesti löytynyt kermaisia höysteitä, joten nautimme piirakan sillaansa. 

Piirakkaa jäi mukavasti myös näin maanantaille, jotta ensimmäisen työ- ja hoitopäivän jälkeen on jotain erityistä herkkua päivällisen jälkkäriksi. Olen tämän viikon töissä ja jatkan lomaa ensi viikolla vielä yhden viikon verran. Voisikin siis sanoa, että enää neljä päivää lomaan 🤭

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit