Panopas... eiku lihapullapasta

Plussakuvien ja epävarmuuden sekaan on hyvä heittää jotain mieltä ylentävää - ruokaa! Meidän arkiruokien pelastaja, lihapullapasta. Kiitän koko sydämestäni Cooking Buddy -podcastia, josta bongasin ohjeen. Pasta tulee käden käänteessä ja maistuu koko perheelle. 

Nata Salmela käyttää ohjeessa tuoretta timjamia, mutta minä kaadan jauhelihan sekaan ronskisti kuivattua timjamia. Olen tehnyt lihapullat myös tuoreella yrtillä, mutta sivistymätön makuaistini ei huomannut lopputuloksessa suurta eroa 🙈 heitän lihapullataikinaan kuivatun timjamin lisäksi naudan jauhelihaa, hunajaa ja soijakastiketta. Sekoitan taikinan ja pyörittelen pieniksi palloiksi. 

Ruskistan lihapullat voi-öljyseoksessa ja kippaan lihapullien sekaan tomaattimurskaa, soijakastiketta, hunajaa ja pikkuisen lihalientä. Lihapullat saa tämän jälkeen kypsyä kastikkeessa valmiiksi. 

Pastana käytän ohjeen mukaisesti karheapintaista pastaa (esimerkiksi Rummo), jotta kastike tarttuu mukavasti pastaan kiinni. Kun pasta on valmis, kaadetaan pastan keitinvesi pois ja humpsautetaan valutetun pastan sekaan lihapullakastike ja sekoitetaan kunnolla. Tämän jälkeen annostellaan herkku lautaselle ja syödään. Helppoa ja hyvää! Kokeilkaa, jos ette ole vielä kokeillut!

Tämä oli erityisen hyvää tällaisessa tunnemyllerryksessä. Inhoan sanaa lohturuoka, mutta sitä tämä on minulle!

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit