Meidän perheen takuuvarmat arkiruoat

Lähdin luottamusta puhkuen kirjoittamaan ideoita ruoista, jotka on helppo ja nopea valmistaa, ja jotka maistuvat myös meidän lapsille. Tekstiä laatiessa totesin, ettei niitä ruokia sitten ollutkaan niin paljon, että siitä olisi saanut koostettua järkevää listaa. 

Taustatietona: meidän lapset ovat suoraan sanottuna nirsoja. Milloin missäkin ruoassa on "outo maku" tai väärä koostumus. Puolin ja toisin vuosia kestänyt väsymystaistelu on muovannut meidän perheeseen muutamia takuuvarmoja ruokia, joista yksi tai kaksi valikoituu joka viikko ruokalistalle. Lista on lyhyt, mutta meillä kovassa käytössä. Jospa joku teistä saisi myös lisävinkkejä arkiruokiin täältä!

- Pinaattipannari, muusi ja puolukat/puolukkahillo. Menee lapsille melkein täydestä kuin väärä raha. Pinaattilettuja saatan tehdä silloin itse, jos meillä sattuu olemaan pinaattikeittoa tähteenä. Muuten, jos lettuja toivotaan, ostan ne valmiina kaupasta. 

- Nata Salmelan panopasta, jota meillä kutsutaan lapsiystävällisemmin lihapullapastaksi. Ohje löytyy esimerkiksi Spotifystä Cookingbuddyn profiilissa. Tämä on sekä minun että lasten yksi lemppareista ja voisin valehtelematta syödä sitä vaikka joka viikko!

- Makaronilaatikko tuorejuustolla. Olen laiska arkikokki ja inhoan odottelua. Itse valmistan liha-makaronilaatikon keittämällä makaronin ja paistamalla jauhelihan. Sekoitan paistuneen ja maustetun jauhelihan sekaan purkin (?) maustettua tuorejuustoa ja sulatan sen jauhelihan joukkoon. Tämän jälkeen sekoitan tuorejuusto-jauhelihaseoksen keitettyjen makaronien kanssa uunivuoassa ja laitan vuoan vartiksi uuniin. Menee täydestä kuin häkä eikä tarvitse kauaa uunitella.

- Nakki- tai makkarakastike valmiilla ruskealla kastikkeella ja pakkasmuusilla. Kiireisimpiin hetkiin nakkikastikkeen ja muusin saa valmistettua kylmähyllystä löytyvällä ruskealla kastikkeella ja pakkasosaston muusilla. Kylkeen laitetaan joko eineshyllyn raastesalaattia tai vihanneslokerosta löydettyjä porkkanoita ja kurkkuja. Mikä parasta, tämä on lasten herkkua!

- Juustoinen jauhelihakeitto valmistuu yhden pannun taktiikalla. Keitto tehdään alkuperäisellä ohjeella vihannessuikaleisiin, mutta itse käytän niissä aina, yllätys yllätys, pakkasosastolta löytyvää peruna-vihannesekoitusta. Peruna tuntuu tekevän keitosta hieman ruokaisamman. Lapset nirsoilevat keitosta keitetyt porkkanat pois, mutta muutoin lautaset ovat ruokailun päätteeksi tyhjiä.

- Hodarit höysteillä. Onko mitään helpompaa kuin tämä? Grilli lämpimäksi, nakit ja sämppärit grilliin, pöydän kattaus, kastikkeiden nostaminen kaapista ja valmis. Mies tekee meille hodareita keskimäärin joka toinen viikko, joten niitä on syöty kevään ja kesän aikana aivan tolkuton määrä. Joskus yritän väkertää grilliin kasvisnyyttejä, jotta ruoan ohessa olisi jotain hevi-osastoltakin. Hodarit ovat kuitenkin olleet nyt kolmisen kuukautta meidän ruokalistojen top vitosessa, joten se on ansainnut paikkansa myös tällä listalla.

- Tomaattinen jauhelihakastike ja pasta valmistuu nopsaan, kun ostaa pastakastikkeen valmiina (oma lempparini on Raguletton sipuli). Riittää, että paistaa jauhelihan ja kippaa sekaan pastakastikkeen. Samalla pasta keittyy kypsäksi. Helppoa kuin heinänteko!

Siinäpä ne meidän perheen lasten mieluisimmat arkiruoat taitavat olla. Luonnollisesti näiden lisäksi lapset söisivät mielellään myös Saarioisen jauhelihapitsaa, uunimakkaraa, ruuhkavuosiranuja ja muuta uuni-/mikrovalmista. Ja myös näitä meillä syödään toisinaan varsin hyvällä omalla tunnolla 😄

Lisään listaan muitakin lasten nopeita arkilemppareita, jos niitä tulee vielä mieleen. Näistä on kuitenkin hyvä aloittaa, kun koostaa taas tulevan viikon ruokalistaa. 

/Me kaksi ja lapset 

Kommentit

Suositut tekstit