Siirry pääsisältöön

Videot

Aina vain lisää

Tiedättekö, mikä minusta joulussa on kaikista raskainta? Se, että mikään ei tunnu riittävän.  En tiedä, johtuuko tämä meidän kasvatustaidoista vai mahtaako lasten käytös olla vain tyypillistä lapsille, mutta vaikka tekisi mitä, niin se ei tunnu ikinä riittävän. Lahjoja ei ole ikinä tarpeeksi, ruoka ei ole koskaan suun mukaista ja joulukoristeita on aina liian vähän. Piparkakkutalot pitäisi tehdä, mutta toisaalta niitä ei sitten jaksettaisikaan koristella. Samalla hetkellä, kun talot ovat pystyssä, ne pitäisi saada myös syödä. Myönnän, että voimme tarjota lapsille kaiken tarvittavan ja usein vielä ylikin. Meidän perheen taloudellinen tilanne on vakaa, ja jouluun on mahdollista panostaa niin ajallisesti kuin rahallisesti. Emme kuitenkaan osta kaikkea, mitä lapset haluavat, vaikka toisinaan saatammekin ostaa jotain pientä kivaa kauppakäynnin yhteydessä. Silti en usko, että tuo pienten elokuvahetkien tarjoaminen tai normaali arkielämä olisi yksinään pääsyy sille, että tarjo...

Helppo sitruunapippurikana

Sitruunapippurikanan ohje on tuttu varmasti monelle, ja itsekin tein kyseistä ruokaa jo toistamiseen tänä kesänä. Ohje on bongattu Iltasanomista, mutta alkuperäinen resepti kuuluu Ile Uusivuorelle. Ruoka kypsytetään uunissa eikä ruoanlaitosta syntyvää tiskiä tule uunivuokaa, sekoituslusikkaa ja pasta-/riisikattilaa mukaan laskematta enempää. Ruoka ei tule nopeasti, mutta helposti kyllä.

Ensimmäisellä kerralla ruoka jäi hieman mitäänsanomattomaksi. Itse kaipaan ruokaan reilusti makua ja jäin pohtimaan, kuinka makuja voisi tuoda enemmän peittämättä kuitenkaan sitruunapippurin omaa makua. Koska hieman hitaalla käyvä kauppakassin tilaaja (lue: allekirjoittanut) unohti tilata sitruunoita ja huomasi erheensä vasta ruokaa valmistaessaan, oli pakko korvata sitruuna limellä. Kaadoin uunikulhon pohjalle ranskankermat, smetanat, sitruunapippuria, suolaa ja reilusti silputtua tuoretta basilikaa. Puristin joukkoon noin ruokalusikallisen limen mehua ja raastoin limenkuorta joukkoon. Sekoitin kulhossa aineet keskenään ja kippasin joukkoon maustamattomat kanasuikaleet. Tämän jälkeen kanat ja kastikeaineet saivat mennä uunin lämpöön 45 minuutiksi. Oheen keitin riisiä.

Ruoka ei tälläkään kertaa ollut niin hyvää, mitä olisin toivonut, mutta selvästi parempaa kuin ensimmäisellä kerralla. Olin tietoisesti jättänyt mausteista curryn pois, mutta ehkä kastike olisi kuitenkin kaivannut sitä. Jään tutkimaan, kuinka annosta voisi vielä kohentaa, jotta se maistuisi aikuisten lisäksi myös lapsille. Tällä kertaa lasten lautasilta katosi riisi ja raejuusto. Saivatpa ainakin hiilareita ja protskuja…

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit