Helppo sitruunapippurikana

Sitruunapippurikanan ohje on tuttu varmasti monelle, ja itsekin tein kyseistä ruokaa jo toistamiseen tänä kesänä. Ohje on bongattu Iltasanomista, mutta alkuperäinen resepti kuuluu Ile Uusivuorelle. Ruoka kypsytetään uunissa eikä ruoanlaitosta syntyvää tiskiä tule uunivuokaa, sekoituslusikkaa ja pasta-/riisikattilaa mukaan laskematta enempää. Ruoka ei tule nopeasti, mutta helposti kyllä.

Ensimmäisellä kerralla ruoka jäi hieman mitäänsanomattomaksi. Itse kaipaan ruokaan reilusti makua ja jäin pohtimaan, kuinka makuja voisi tuoda enemmän peittämättä kuitenkaan sitruunapippurin omaa makua. Koska hieman hitaalla käyvä kauppakassin tilaaja (lue: allekirjoittanut) unohti tilata sitruunoita ja huomasi erheensä vasta ruokaa valmistaessaan, oli pakko korvata sitruuna limellä. Kaadoin uunikulhon pohjalle ranskankermat, smetanat, sitruunapippuria, suolaa ja reilusti silputtua tuoretta basilikaa. Puristin joukkoon noin ruokalusikallisen limen mehua ja raastoin limenkuorta joukkoon. Sekoitin kulhossa aineet keskenään ja kippasin joukkoon maustamattomat kanasuikaleet. Tämän jälkeen kanat ja kastikeaineet saivat mennä uunin lämpöön 45 minuutiksi. Oheen keitin riisiä.

Ruoka ei tälläkään kertaa ollut niin hyvää, mitä olisin toivonut, mutta selvästi parempaa kuin ensimmäisellä kerralla. Olin tietoisesti jättänyt mausteista curryn pois, mutta ehkä kastike olisi kuitenkin kaivannut sitä. Jään tutkimaan, kuinka annosta voisi vielä kohentaa, jotta se maistuisi aikuisten lisäksi myös lapsille. Tällä kertaa lasten lautasilta katosi riisi ja raejuusto. Saivatpa ainakin hiilareita ja protskuja…

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit