Alkuraskauden ultra varattu

Olin kerrankin hyvissä ajoin ultra-ajan varauksen kanssa. Ultraan on vielä lähes kolme viikkoa aikaa, mutta haluamani päivä oli Kaunis odotuksen varaustilanteen osalta varsin täynnä. Tarkalleen aikoja oli jäljellä enää kolme. 

Vanhempien lasteni alkuraskauden ultrat on tehty Kampin Aavassa. Käytössä olevat ultranäytöt olivat ainakin tuolloin aika vanhahtavia, mutta ajoivat asiansa. Saimme silloin mukaan monta kaunista kuvaa pikkuisista. Aavassa ultrauksen tekee gynekologi, joten alkuraskauden ultran hinta on kohtalaisen suolainen.

Vuoden 2021 heinäkuussa keskenmenneen raskauden alkuraskauden ultra tehtiin Helsingin Malmilla Perhe-Artella. Kävin samaisessa paikassa tarkastamassa myös tämän kesän raskauden tilanteen. Perhe-Arten vastaanotto on kaikinpuolin hyvä, ja etenkin ensimmäisellä ultrakerralla ultraava kätilö oli hurjan mukava. Nyt on kuitenkin korkea aika vaihtaa paikkaa. 

Alkuraskauden ultra suositellaan tekemään aikaisintaan raskausviikoilla 6+3. Itse olen käynyt ar-ultrassa lähes poikkeuksetta viikoilla 6+5-7+0, eikä tämäkään raskaus tee asiaan poikkeusta. Alkion sydän alkaa sykkiä alkion ollessa 25 päivän ikäinen, eli useimmiten raskausviikoilla 5+6. Joskus viikoissa voi olla kuitenkin heittoa, joten ultraa harvemmin kannattaa tehdä vielä tuolloin. 

Tällä hetkellä suhtaudun lähenevään ultraan yllättävän tyynesti. Raskausoireita ei ole tänään näkynyt eikä kuulunut, joten ehkä takaraivossa mieli jo kuiskuttelee keskenmenon alkaneen ja siksi myös olo on näin tyhjä. Mistähän sitä saisi takaisin sen saman luoton ja varmuuden, mitä sai kokea ennen toistuvia keskenmenoja?

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit