Nega testattu - katse kohti ovulaatiota

Tein tänään ensimmäisen raskaustestin keskenmenovuodon alkamisen jälkeen. Jännitin aamusta, miltä viivat mahtavat näyttää, mutta jännitys oli tällä kertaa turhaa. Testi näytti niin negatiivista, kuin testi voi vain näyttää. Voin siis luottaa siihen, että kohtu on tyhjentynyt hyvin ilman lääkkeellistä apua. Nyt voin asettaa aivoni lomamoodiin ja jättää keskenmenon taakseni.

Jään odottelemaan ovulaatiotuntemuksien alkamista. Taidan jättää tässäkin kierrossa ovistikut kaappiin ja tallettelemme silloin, kun siltä tuntuu. Pari päivää munasarjoja on poltellut lupaavasti, joten voi olla, että ovulaatio kolkuttelee ovella jo ehkä ensi viikon alussa. Miten ihanaa olisikaan päästä piinapäiville nyt lomalla. Ja vielä mukavampi olisi, jos tästä kierrosta ei tärppää, niin myös uusi kierto alkaisi vielä loman aikana. Näin voisin käsitellä harmia rauhassa ilman, että tarvitsee skarpata töissä.

Olen kulkenut pyörällä töihin nyt useamman kerran viikossa. Samalla olen innostunut kuuntelemaan podcasteja, joissa on käsitelty tahatonta lapsettomuutta ja keskenmenoja. En tiedä, minkälaisilla taustoilla minun lukijani ovat, mutta itse sain valtavasti toivoa esimerkiksi Kierron verran toivoa -podcastin Pauliinan tarina -jaksosta. Jakso oli sydäntä särkevä, mutta myös toivoa luova. Olen kuunnellut saman podcastin jaksoista myös hedelmällisyyteen liittyvän jakson, lapsettomuushoitajan työstä kertovan jakson sekä Johannan tarinan, jossa käsitellään kohdunulkoista raskautta, keskenmenoa ja IVF-hoitoja. Olen tykästynyt myös Kätilön kahvitunti -podcastiin, joskin ne jaksot eivät auta samalla tavalla samaistumaan jakson aiheeseen.

Podcastien lisäksi olen saanut valtavasti keskenmenon ja uuden raskauden yrittämiseen vertaistukea Vaun forumilta. Meitä keskenmenon kokeneita on siellä paljon hyvin moninaisilla taustoilla. Sanotaan aina, että nainen on susi toiselle. Tuossa ryhmässä tuota sanontaa ei voisi ikinä allekirjoittaa. En ole ikinä nähnyt naisten välillä noin suurta solidaarisuutta toisiaan kohtaan. Siellä me olemme yhteisessä veneessä, joista jokainen toivoo toiselle vain ja ainoastaan parasta. Samaa yhteisöllisyyttä koin kuumeilijoiden ryhmässä.

Oli tilanteesi minkälainen tahansa, niin toivon, että löydät itsellesi vastaavanlaisen vertaistukipaikan, kuin mitä minä olen saanut Vaun forumilta.

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit