Lomaviikko lasten kanssa

Mies tallusteli maanantaina töihin ja minä pääsin viettämään lasten kanssa laatuaikaa kolmistaan. Olin päättänyt, että pyrimme tekemään jotain jokaisena päivänä, ja pienestä lomaväsymyksestä huolimatta tämä onnistui. 

Maanantaina ajelimme mummolaan Päijät-Hämeeseen. Olimme sopineet syövämme pikaisen lounaan mummolassa ja sen jälkeen lähtisimme perinteeksi muodostuneelle Tykkimäkireissulle Kouvolaan. Tykkimäki on hieman kuin Puuhamaa - hieman out dated, mutta silti huippu paikka pienille! Meidän lapset ovat sen verran isoja, että kulkivat pienissä laitteissa hienosti keskenään. Parhain laite oli tälläkin kertaa vesiliukurata, jossa sain ravata lasten kanssa useamman kerran. Meidän esikoinen tykkää ajella rekoilla ja muilla autoilla ajoradalla ja pikkuinen tykästyi Meteoriittiin. Reissussa säästettiin pitkä penni (kiitos siitä mummolle!) ottamalla omat eväät matkaan. Ei tarvinnut jonotella ravintolassa ja tuhdit leivät ja smoothiet täyttivät vatsat sopivasti päivälliseen asti.


Tiistaina vietimme päivän mummolassa. Kävimme tekemässä lapsille vaatehankintoja päiväkotia ja koulua varten, ja nautimme täysihoidosta mummon keittiössä. Ajelimme tiistai-iltana kotiin vain todetakseni ajaneeni orava-paran päälle muutama kilometri ennen kotia. 

Keskiviikolle olimme sopineet puistotreffit tuttavaperheen äidin ja heidän lapsen kanssa. Meidän kunnassa on tarjolla maksuton puistoruokailu jokaiselle alle 16-vuotiaalle, joten hyödynsimme tämän ensimmäistä kertaa ikinä! Otin lapsille lautasten ja lusikoiden lisäksi vesipullot, leivät ja jälkkärismoothiet mukaan. Itselleni pakkasin pikana tehdyn pastasalaatin, johon laitoin kaikkea mahdollista, mitä suht tyhjästä jääkaapista löytyi 😅 yritämme taas ensi vuonna osallistua puistoruokailuun mahdollisuuksien mukaan, sillä keksintö on hurjan hieno!

Torstaina menimme Korkeasaareen. Lapset saivat päättää, menemmekö Korkeasaareen, kaupunkireissulle Porvooseen vai johonkin Helsingin saarista. Korkeasaari sai murskavoiton, joskin kuopusta jännitti, kuinka korkea saari todella voi olla 😄 aiemmasta viisastuneena ostin liput ennakkoon ja pakkasin omat eväät kylmäkassissa reppuun mukaan. Kylmälaukkuun pääsi myös super herkulliset mustikkamuffinsit, jotka teimme kuopuksen kanssa edellisenä päivänä. 

Korkeasaari oli ihana. Viimeisimmästä reissusta taitaa olla pari vuotta aikaa, joten saarella on ehtinyt tapahtua pientä kehitystä. Jätskikiskat aukesivat vasta kahdelta, joten jäätelöt jäivät syömättä, mutta muutoin ehdimme tehdä ja nähdä vaikka mitä. Saimme varmasti eväspaikaksi yhden parhaimmista (peura-aitauksen edustalta), sillä eväitä syödessä saimme ihailla merimaisemaa. 

Vinkkinä pienten alle kouluikäisten lasten vanhemmille, joilla lapset eivät kulje enää rattaissa. Korkeasaaressa alle kouluikäiset lapset saavat kulkea potkupyörillä, potkulaudoilla ja vastaavilla. Me pystyimme hienosti kiertämään koko saaren, kun lasten ei tarvinnut taittaa matkaa vain jalkaisin. Jätimme auton parkkiin Rediin, joten kävelymatka Redistä saareen ja takaisin lisäsi käveltyjä kilometrejä rutkasti päivään. Ilman potkulautaa ja -pyörää emme ikinä olisi päässeet näkemään noin paljon neljässä tunnissa!

Perjantaiksi olin varannut meille kierroksen Fazerilaan. Se oli viime vuonna hitti ja sitä se oli myös tällä kertaa. Suklaata, suklaata, suklaata! Kierros oli yhtä viihdyttävä myös tänä vuonna, vaikka olemme sen jo aiemmin kiertäneetkin. Kierrosta oli päivitetty vuoden vaihteessa, joten viime vuonna tuttujen juttujen lisäksi oli myös paljon uutta nähtävää. Trooppinen huone oli tänäkin vuonna ihmeellinen ja kierroksen päättyminen herkutteluaulaan oli lähes jokaisen vieraan käynnin kohokohta. Kierroksen lopussa jokaiselle maksavalle asiakkaalle annetaan tuotekassi, jossa on kivasti Fazerin herkkuja. 

Olimme kierroksella lounasaikaan, joten söimme lounaan Fazerilassa. Lounasbuffet oli kesätauolla, joten listalta lautasille päätyi lasagnea ja lohikeittoa. Varmistettuani, että yhdestä lasagneannoksesta riittäisi kahdelle lapselle, ostin lapsille yhden lasagneannoksen puoliksi ajatuksena, että jaan sen itse kahdelle lautaselle. Ravintolan työntekijät olivat kuitenkin ennakoineet asian super hienosti, sillä saimme suoraan keittiöstä kaksi pientä lasagneannosta! Kiitos jälleen hyvästä asiakaspalvelusta!

Viimeinen lomaviikko ennen koulujen aloitukseen ajoittuvaa parin viikon lomaa alkaa olla päätöksessään. Loma, olit tälläkin kertaa juuri sitä, mitä tarvitsin! 

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit