Terveisiä Tallinnasta!

Meidän vuorokauden mittainen Tallinnan loma oli ihana. Menomatkalla odotusten vastaisesti laiva oli täynnä iloisia matkaajia, mutta takaisin tullessa löytyi istumapaikkoja joka kannelta.

Virossa vietettiin eilen juhannusta, joten suurin osa ravintoloista ja kaupoista oli kiinni. Tämä meinasi tuottaa harmaita hiuksia, sillä avoimia ruokapaikkoja tuntui olevan harvakseltaan meidän nälkäkiukkuisten mielestä. 

Majoitus

Olin valinnut majoituspaikaksemme hieman syrjemmästä suhteellisen uuden hotellin, L'Embitun. Hotelli oli siisti ja rauhallinen, ja sai meiltä kiitosta maukkaasta aamiaisesta. Aamiaisvieras sai täydentää aamupalalautastaan halutessaan customoidulla aamiaisomeletilla. Me päädyimme kuitenkin nappaamaan lautaselle valmiita juttuja. 

Itse rakastan tomaattikastikkeessa olevia papuja, joten oli super yllätys, kun aamiaisvalikoimasta löytyi juuri tuota herkkua! Lämmin pöytä sisälsi myös munakasta, nakkeja, pekonia, pannukakkuja ja höyrytettyjä vihanneksia. Aamiaisella oli myös perinteiset leipätuotteet ja monta erilaista hedelmää. Jälkiruokapöydästä mies valitsi kuvan juustokakun ja hyytelön. Itse söin kreemitäytetyn pikkuleivän 😇

Ruokailut

Menopäivän lounaan söimme Viru-keskuksella, sillä se oli sopivasti matkan varrella satamasta hotellille. Keskuksella on food court -tyylinen paikka, josta lapset ja mies nappasivat pitsaa ja ja itse päädyin mausteiseen pasta-annokseen. Pitsat olivat vetisiä, mutta pasta yllätti positiivisesti.

Menopäivän päivälliselle ajauduimme hieman vahingossa Vapianoon, sillä mielessä ei todellakaan ollut pitsat eikä pastat. Ehdottoman plussapisteen Vapiano saa kuitenkin tilausautomaatista, jossa tilaus on helppo tehdä "kiireettömästi". Lisäplussaa ravintola saa lasten pitsojen hauskoista muodoista! Tässä kuva meidän kuopuksen nallepitsasta.


Meidän oli tarkoitus syödä paluupäivän lounas Lennusadaman Marussa, mutta kiireen takia päädyimme Nautican ravintolatarjontaan. Ei jatkoon! 

Puuhaa lasten kanssa

Olimme päättäneet tutustua Tallinnassa sellaisiin paikkoihin, joissa emme olleet aiemmin käyneet. Latasin Bolt-apin kännykkään ja surauttelimme Boltin kyydillä joka paikkaan hämmentävän vaivattomasti. 

Kävimme Tallinnan televisiotornissa ihastelemassa maisemia. Odotin sisäänpääsylipun hintaan nähden ehkä jotain enemmän, mutta kertakokemuksena vierailu oli vaikuttava. Tornin lattioissa on hauskoja reikiä, joista näkee alas. Korkeanpaikankammoista hirvitti, mutta uskalsin ottaa kuvan!


Televisiotornilta palatessa päädyimme tekemään ylimääräisen pysähdyksen Inglirandilla. Tunnusteltiin ihanan pehmeää hiekkaa jalkapohjien alla ja uitettiin varpaita kylmässä merivedessä. Rannalla oli kiva pieni leikkipuisto ja jätskikiska, josta pääsi nappaamaan nopeat viilentävät herkut.

Paluupäivänä pyörähdimme Lennusadamassa. Tämä oli lapsista koko loman kohokohta! Päästiin muun muassa käymään sukellusveneen sisällä, lennettiin leikisti lentokoneita, ohjattiin pieniä laivoja altaassa ja suoritettiin meripelastustehtävä. Oli harmi, että varasimme käyntiin vain reilun tunnin, sillä nähtävää olisi ollut todella paljon pidemmäksikin aikaa.

Ehdimme mahduttaa mukavan paljon puuhaa yhteen vuorokauteen. Meidän loma oli pienistä kiukuista huolimatta ihana, ja nyt olo on hieman haikea. Ehkä yritämme katsoa vielä syksylle toisen Tallinnan reissun, jolloin varustaudumme reissuun paremmalla suunnittelulla.

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit