Joko voi huokaista?

Lupaan, että jatkossa näette kuvituskuvina muutakin kuin käytettyjä raskaustestejä. Tänään, joko 4+0 tai 4+1, sain aamutestistä viikkodigiin odotetun tuloksen, 2-3*. Raskaushormoni nousee ainakin toistaiseksi siis juuri siten, miten pitääkin. Tulos ei ollut itselleni millään tavoin itsestään selvä, sillä oireita ei edelleenkään juuri ole (itseasiassa päinvastoin!), ja aiemmin tehdyt Pregcheckin liuskat eivät ole tummuneet odottamallani tavalla.

Minulla ei ole aiemmista onnistuneista raskauksista minkäänlaista vertailukuvaa liuskatesteistä, sillä silloin tein kolme kertaa digin, jotta näin raskausviikkojen nousevan. Nyt tässä raskaudessa epäluulo on niin voimakkaasti koko ajan läsnä, että ehdin viime viikolla tehdä hyvin, hyvin monta raskaustestiä. Tuo aiemmin mainitsemani pahamaineinen Pregcheckin testi antaa itselleni aamusta päiviin nähden suhteellisen haalean viivan. Iltapäivällä saman testin viivat ovat kuitenkin huomattavan paljon tummemmat. Tämän on pakko liittyä jotenkin minuun ja kehooni, sillä olen nähnyt muilla odottajilla todella tummia viivoja samojen dpo-päivien testeistä.

Olen joskus lukenut tällaisesta ”aamulla haalea viiva, illalla tumma viiva” -ilmiöstä vuoden 2015 odotusryhmässä, mutta koska silloin en tehnyt viivatestejä, en tätä omakohtaisesti päässyt toteamaan. Viime vuoden keskenmenneessä raskaudessakin tein Clearbluen plus-testin iltapäivästä, joten viivat olivat varmasti jo sen takia tummat. Olisi pitänyt ymmärtää tehdä silloin sama testi myös aamusta.

Oireita ei juurikaan ole kohtujomotuksia lukuun ottamatta. Useimmiten ummetus on vahvasti läsnä jo ennen plussaa, mutta nyt vatsa on toiminut vaihtelevasti. Yöllä koin pitkästä aikaa vilunväreitä lyhyen hetken, muutoin päällä on ennemmin kuumat aallot. Pahoinvointi tulee yleensä vasta seitsemännellä viikolla, joten sitä en osaa edes vielä odottaa. En ole normaalia väsyneempi ja saatan nousta aamulla jo ennen herätyskelloa. Jos tämä raskaus sujuu onnellisesti loppuun asti, toivon, että joku muu piinailija saa näistä oireista ja raksaustestien aamuviivojen hitaasta vahvistumisesta raskaudelleen luottoa.

Nyt jätän loput testit kaappiin viikoksi ja yritän rauhoittua odottamiseen. On pakko todeta, että en pysty tekemään asian eteen enempää juuri nyt. 

/Me kaksi ja lapset

*2-3 viikkoa hedelmöittymisestä

Kommentit

Suositut tekstit