Rautaa varastossain!

Tuskailin vuoden 2021 lopulla matalaa ferritiiniarvoani. Minulla ei ole käsitystä, kuinka kauan varastorautani ehtivät olla niin matalalla, mutta tiesin, että asialle piti tehdä jotain nopeasti. Aloin napsia päivittäin SideralFortea ja nyt rautakuuria on takana kolmisen kuukautta. Olin lukenut valitsemastani rautavalmisteesta positiivisia kokemuksia, mutta myös jonkin verran negatiivisia juttuja.

Eilen sain vihdoin käytyä kontrollilabrassa ja kerrankin sain sieltä hyviä uutisia! Aiemmin ferritiiniarvoni oli alle 12 (jostain syystä en saanut tarkkaa arvoa) ja d-vitamiiniarvoni 31. Eilisessä mittauksessa tulokset olivat varsin lupaavat. Ferritiini oli kivunnut arvoon 33 ja d-vitamiiniarvo huikeaan 63:een!

Kävin ennen kontrollimittauksia lääkärin vastaanotolla kyselemässä toistuvan reisikivun syitä. Olin jo aivan varma, että reidessä on tukos, joka aiheuttaa sähköiskumaista kipua. Lääkäri määräsi dimeeri-arvon tarkastuksen, jotta voidaan rajata veritulppariski pois. Dimeeri-arvo oli hienosti alle viitearvojen, joten reisikipu ei johdu ainakaan veritulpasta 🙏 lääkäri arveli reisikivun johtuvan iskiaksesta, mutta mitään tarkempaa ohjetta vaivan korjaamiseen en saanut.

Viime kierron kemiallinen raskaus ja kohentuneet ferritiiniarvot antoivat aivan uutta puhtia yrittämiseen. En usko tämän olevan meidän kierto, vaikka sitä toivonkin kovasti. Ensi kierron tärppi tarkoittaisi sitä, että laskettu aika olisi hyvin sama kuin kesän keskenmenneessä raskaudessa. Vaikka en varsinaisesti haluaisi "tuhlata" yrityskiertoja, saattaa olla, että ensi kierrossa otamme yrityksen hieman rennommin rantein. Onneksi ensi kiertoon on aikaa vielä tovi. Jännitetään tämä kierto ensin 😁

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit