Nyhtöpossua WTD:n opeilla

Tein elämäni ensimmäistä kertaa nyhtöpossua. Näin sattumalta WTD:n sivuilla herkullisen näköisen kuvan nyhtisleivästä, joten sellaisen halutessani, oli pakko kääräistä omat hihat. Nyhtiksen valmistusajankohta olisi voinut olla paremminkin valittu, sillä laitoin possun tulille sunnuntaina, kun olimme kotiutuneet Tampereen reissusta.

Nyhtöpossun teko ei varsinaisesti ole kovin työlästä, mutta ottaa aikaa, jotta possu on vaivatta revittävissä. Reseptin colat, coctail-kirsikat ja Dr. Pepperit saivat tämän kokin kulmat kohoamaan epäuskosta, mutta resepti oikeasti toimii!

Kesken ruoanlaiton olin vaihtamassa nyhtiksen kaveriksi uunijuurekset. Perhe kuitenkin äänesti leivät voittoon, joten sitä lopulta myös saatiin. Ohjeella nyhtöpossua tulee oikeasti reilu annos, joten meidän nelihenkinen perhe söisi siitä useamman aterian. Itse nappasin aamupalaksi "kevyen" possuleivän, jotta sain upotettua lihaa johonkin. Pitää tutkia, mihin muuhun sitä voisi helposti jatkojalostaa, jos se ei mene tuollaisenaan parempiin suihin.

Meillä tarjoiltujen leipien täytteet ovat röyhkeästi kopioitu Natan ohjeesta. Meidän leivästä jätettiin omenasoseet pois ja leivät paahdettiin pikaisesti uunissa, mutta muutoin täytteet taitavat olla sinappia myöten samat. Nämä olivat Herkullisia isolla Hoolla! Menkää kurkkaamaan ohje ja edustavammat kuvat WTD:n sivuilta!

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit