Pienelle

Ystäväni saa keväällä esikoisensa. On ollut ihana seurata hänen raskaudenkulkuaan sivusta ja olla kasvavassa ilossa mukana. Koska meille ei vauvaa ole vielä toistaiseksi tulossa, ja into neuloa oli kova, ajattelin yrittää tehdä kaarrokeneuleen 3-6 kuukautiselle pienelle.

Yritin katsella eri ohjeista mallia ja silmukkamääriä, mutta lopulta, kun kaikki tulokset poikkesivat toisistaan, päätin tehdä neuleen mitoituksen omasta päästäni. Luultavastikaan neule ei ole missään vaiheessa vauvalle sopiva, mutta yritystä on ainakin ollut matkassa.

Meidän esikoisen kaarrokeneuletta tein noin viikon, joskin välissä oli muutama kädenlepuutuspäivä. Kuopuksen vastaavan neuleen neuloin yhden päivän nopeammin ja tämä kolmas pikkupaita valmistui kahdessa illassa.

Paitalankaa jäi sen verran yli, että kokeilin virkata pakettiin pupun. Osien virkkaaminen onnistui kyllä, mutta niiden liittäminen toisiinsa tuotti ongelmia. En edelleenkään ymmärrä, kuinka osat olisi saanut ommeltua siististi yhteen. Lopulta päätin virkata pupulle hihattoman paidan peittämään pahimmat mokat 😂

Olin jo laittamassa lankoja, puikkoja ja koukkuja piiloon, ettei kukaan ehdi toivoa enää mitään. Omat lapset ihastuivat kuitenkin vauvalle menevään pupuun, joten lupasin tehdä heille samanlaiset, kun vain sormeni toipuvat viikonlopun puuhastelusta.

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit