Kaurainen porkkanapeltileipä
Ruokaviikolla lisukkeeksi tehtyä porkkanaraastetta tuli aivan järjetön määrä. Porkkanaraaste oli ruokapöydässä useamman kerran, ja aina sitä vain oli kulhossa. Raasteen viimeinen osio päätettiin upottaa peltileipään. Meidän nelosluokkalainen on pyytänyt yhteistä leivontahetkeä jo alkuviikosta, joten tämä oli hyvä väli myös toteuttaa leivontahetki. Peltileipä ei vaadi kuivakaapista kovin montaa raaka-ainettakaan, joten vältyimme kauppareissultakin. Meidän peltileipään tuli - pussi kuivahiivaa - 5 dl vettä - 5 dl kaurahiutaleita - 3-4 dl vehnäjauhoja - noin 4 dl porkkanaraastetta - hippusen suolaa - 1 rkl oliiviöljyä - tujaus hunajaa Opin jostain, että kuivahiiva kannattaa herättää lämpimässä vedessä ennen muiden kuiva-aineiden lisäämistä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että leivontakulhoon lisätään noin 40 asteista vettä ja sekaan sekoitetaan kuivahiiva. Hetken kun malttaa odottaa, alkaa hiiva kuplia pinnalla. Nyt vesi-kuivahiivaseos on valmis jatkokäyttöön. Peltileipää t...
Voi ei kemialliseksiko se sittenkin jäi, voi harmi, otan osaa :( mutta kovasti näyttää olevan yritystä kiinnittyä, ehkäpä seuraavasta nappaa tarrasukkien kera! ♥
VastaaPoistaKemialliseksi tosiaan jäi tällä kertaa. Mutta kuten itsekin sanoit, niin plussa antaa aivan eri tavalla taas boostia yrityksen jatkamiseen!
Poista