4+0 ja epäusko

Tämän raskauden oireettomuus on ollut hämmentävää ja pelottavaa. Vaikka suurin osa oireista on alkanut aiemmissakin raskauksissa vasta seitsemännellä viikolla, on plussauksen aikaan itselläni ollut aina kuukautisjomotuksia ja munasarjavihlontaa. Nyt nämä oireet puuttuvat kokonaan - tai tarkemmin, niitä oli vähän, mutta useampi päivä sitten. Perinteinen palelu ja väsymys ovat myös paljon kevyempää kuin esimerkiksi keskenmenneessä raskaudessa. Mitähän tästäkin raskaudesta tulee...

Flo ennusti ovulaation tässä kierrossa kiertopäivälle 15, mutta omasta mielestäni ovulaatio oli kuitenkin jo kp 13. Jos ovulaatio tapahtui olettamallani ajankohdalla, olisi nyt 4+0. Kierron alusta laskettuna viikot ovat muutoin vasta 3+5.

Olen ehtinyt tehdä tässä alkuraskaudessa jo kolme testiä. Jokainen testi näyttää positiivista, mutta on silti vaikea luottaa raskauden jatkuvan normaalisti elävän vauvan synnytykseen asti. Jos tämä raskaus jatkuu normaalisti, aikaa raskauteen tottumiseen ja luottamiseen menee varmasti useampi viikko.

Yritän nauttia raskaudesta, mutta oireettomuus tekee siitä äärimmäisen vaikeaa. Mietin eilen, jatkanko raskausviikkojen hedelmäkuvauksia myös tässä raskaudessa, vai jinxaanko koko homman jatkamalla perinnettä viime raskaudesta. Tiedän kyllä, ettei sillä todellisuudessa ole mitään väliä, otanko jokaisena raskausviikkona kuvan vauvan kokoa vastaavasta hedelmästä/siemenestä, mutta toisaalta toteutustapa voisi olla myös jokin muu. Jään pohtimaan vielä asiaa.

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit