Reseptihaaste - ei mikään helppo homma!

Leivoin lasten ja miesten avustuksella lauantaina Sacherkakun. Kipinä leivontaan lähti blogihaasteesta, jonka Jasmin Jasukuvaa-blogista heitti meille! Koska ruoanlaitto ja leivonta on lähellä sydäntäni, tartuin haasteeseen ilomielin.

Yllätysresepti-haasteessa ajatuksena on arpoa resepti, jonka sitten valmistaa itselleen sopivana ajankohtana. Meillä arvonta suoritettiin Maailman ihanimmat leivonnaiset -kirjasta. Kirjassa on sekä suolaisia että makeita herkkuja, vaikka kannessa komeileekin herkullisen kakun kuva. Tästä kirjasta olen tehnyt tämänkertaisen Sacherkakun lisäksi ainakin muutaman kerran samosia.

Arvonnan suoritti meidän eskarilainen. Kirja eteen ja sokkovalintaan. Sormi osui itävaltalaiseen herkkuun, Sacherkakkuun. Nopea kurkistus reseptiin ja eikun kauppalistaa tekemään. Suklaan lisäksi kakkuun tulee paljon voita, munia, jauhoja ja sokeria. Täytteessä on aprikoosihilloa ja kuorrutteessa perinteinen suklaaganache.

Olin luvannut leipoa kakun lasten kanssa lauantaina, joten aikataulua ei lähdetty muuttamaan, vaikka itse olin 3. koronarokotteen jäljiltä 39 asteen kuumeessa ja hirveässä päänsäryssä. Mies tuli paikkailemaan osan vatkaustyöstä, sillä voimakkaat äänet saivat pään entistä kipeämmäksi. Valmis kakkutaikina näytti kuin kuohkealta suklaamousselta, ja paistettu kakkupohja tuntui leikkauspinnoiltaan mehevän kostealta, nam! Meidän kakkupohjamme ei noussut niin paljon, että olisi yrittänyt halkaista kakun kolmeen osaan. Meillä on siis aprikoosihilloa vain yhdessä välissä.

Kakku on todella, todella suklainen. Yksi pala riittää antamaan energiaa koko iltapäiväksi ja lapset varmasti pärisevät kakkupalan jälkeen monta tuntia putkeen 😅

Sairastelusta huolimatta on pakko silti todeta, että tällainen yllätyshaaste oli aidosti kiva! Tuntuu, että nykyään suurin osa itse käyttämistäni resepteistä on netistä löydettyjä, ja nuo muutama hassu keittokirja pölyyntyy kaapeissa käytyämättöminä. Ehkäpä kokeilemme seuraavaksi jotain suolaista herkkua 😋 Kirjan pinaattipiiraat näyttivät ainakin kokeilemisen arvoisilta.

Jos innostut kokeilemaan yllätyshaastetta, niin tulethan kertomaan! On hauska kuulla, minkälaisia herkkuja muut ovat päässeet tekemään.

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit