Mitä tänään syötäisiin?

Itselleni yksi aikuisuuden tympeimmistä hommista on miettiä viikolle ateriat. Arkipäiville on keksittävä kaksi ateriaa (päivällinen ja iltapala) ja molemmille vapaapäiville viisi ateriaa aina aamiaisesta iltapalaan. Normaaliin arkityöviikkoon sisältyy siis huikeat 20 ateriaa! Ihan mieletön määrä ruokaa!

Pyrin tekemään viikon ruokalistan omalla ruoanlaittoviikolla jo hyvissä ajoin, jotta kauppakassitilaukselle jää aikaa. Joskus ruokalista syntyy melkein kuin itsestään, kun taas useimmiten päätä joutuu raapimaan useamman kerran, jotta listan saa valmiiksi.

Tällä viikolla meidän ruokalista näyttää tältä

- Pasta Bolognese

- Uunifetalohi, perunamuusi ja salaatti

- Gnocchi-vuoka pekonilla ja pinaatilla

- Nakkikeitto

- Sitruunainen kikherne-limonellopasta

- Buttertofu, naanleipä ja riisi

- Lohikiusaus ja salaatti

- Makaronilaatikko ja porkkanaraaste

Arki-iltaisin Iltapalalla on useimmiten tarjolla leipää, jogurttia ja hedelmää. Toisinaan teen manna- tai riisipuuroa, joka jäähtyy mukavasti mehukeitolla ja pakastemarjoilla. Tänään lumitöiden jälkeen innostuttiin lasten kanssa paistamaan rahkalettuja, joiden kanssa oli tarjolla hedelmäsalaattia ja turkkilaista jogurttia.

Sitten joskus on niitä päiviä, kun väsyttää eikä energiaa tai mielenkiintoa tunnu riittävän ruoanlaittoon. Silloin päivällinen saattaa olla Woltin kautta tilatut hampparit tai Kotipizzan pitsat.

Itselläni on ollut tavoitteena, että ruoka valmistuu alle tunnissa, ja siitäkin ajasta osa on passiivista hauduttamista tai paistamista. Arki-illat ovat lyhyitä, joten haluan viettää vapaa-ajastani ison osan muualla kuin keittiössä. Yritämme syödä päivällisen arkipäivisin ennen viittä, jotta pikkukakkosta katsovat lapset ehtivät tv:n ääreen ajoissa. Toisinaan aikataulut kuitenkin venähtävät ja sekin on ihan ok.

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit