Siirry pääsisältöön

Videot

Sairaspäivän puuhia

Meillä on ollut nyt hämmästyttävän pitkä terveen jakson putki *kop kop*. Toki perus flunssaa ja yskää on ollut, mutta olemme välttyneet pahemmilta kuumejaksoilta *kop kop*. Aamusta pieni ihminen oli kuitenkin normaalia lämpöisempi ja yskäinen, joten jäimme viettämään kotipäivää.  Napsin pitkin päivää kuvia yhteisestä sairaspäivästä. Päivä alkoi pikaisella aamupalalla ja lääkärikäynnillä. Vasen korva oli kunnossa, mutta oikea osoitti alkavia tulehduksen merkkejä. Lisäksi pienen kurkku punoitti, joten labrassa testattiin streptokokki. Nielunäytepalkinnoksi kuopus sai valita oman sisiliskon. Hot pink it is! Päivä jatkui leikkien. Ensin kopiteltiin kuukautissidepaketeilla (😂😂😂), jonka jälkeen minikokki teki ruokaa. Oli herkullista. Lounastarjoilu päättyi hyvin nopeasti, kun kokki siirtyi muihin leikkeihin. Leikkiukko oli helppo paikallistaa seuraamalla lattioille ja tasoille jätettyjä leluja. Lopulta sotkija paikallistui isosiskon aarteiden luota. ...

Hulluna Cooking Buddyyn!

Oletteko jo bonganneet Cooking Buddy -podcastin? Se on valehtelematta pelastanut meidän tämän viikon ruokasuunnittelun.

Meillä ruoanlaitto ja aterioiden suunnittelu on jaettu miehen kanssa vuoroviikkosysteemillä. Tämä tarkoittaa sitä, että joka toinen viikko minä huolehdin viikon aterioiden suunnittelusta, kaupassakäynnistä ja ruoan valmistuksesta ja joka toinen viikko mies. Aikataulut joustavat, mutta pääajatus on jakaa ruoanlaitto suurinpiirtein tasan kahden aikuisen välillä. Otan lapset mahdollisuuksien mukaan aina ruoanlaittoon mukaan, sillä mitä useammin lapset näkevät, miten ruoka valmistetaan, sitä paremmin myös hieman poikkeavammat ruoat maistuvat meidän valikoiville lapsille.

Tällä viikolla on minun ruoanlaittovuoroni ja suunnittelun pelasti Spotifysta löytyvä Cooking Buddy -podcast. Aterioiden raaka-ainelista löytyy helposti podcastin Instagram-tililtä, joten myös kauppalista on koostettavissa sukkelaan. Toistaiseksi olen ehtinyt tehdä Natan panopastaa (jota meidän perheen pöydässä kutsuttiin lapsiystävällisemmin lihapullapastaksi, haha), Hanna Sumarin Marokkolaista kanaa, appelsiinimehulla maustettu kvinoaa ja tsatsikia sekä Anni Hautalan Pho-keittoa ja kikherne-kukkakaalicurrya naanleivällä. Curry ja naanleipä olisi ollut oman listani ruoista hitain valmistaa (45 minuuttia), jos en olisi tehnyt panopastan pastaa itse (pastajumalia uhmaten yleiskoneella 😂). Muut ateriat ovat valmistuneet alle puolessa tunnissa, jos pastan ostaa valmiina kaupasta (kuten me pääasiassa aina)!

Jokainen kokeiltu ruoka on ollut aivan super hyvä, ja mikä parasta, jonkun toisen suunnittelema! Erityismaininta menee Hanna Sumarin marokkolaiselle kanalla, jossa itse tehty kanan marinadi on niin herkullista, että yllätyin itsekin lopputuloksesta.

Tällä viikolla teen Cooking Buddylta vielä Natan butterchickeniä (kanan sijaan tosin valitsin proteiiniksi tofun) ja appelsiinirisottoa. Kokeilkaa tekin, yllätytte varmasti positiivisesti! Ainoa tylsä juttu Cooking Buddyssa on se, että uusia reseptejä ei tule joka päivä 😅

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit