Hulluna Cooking Buddyyn!

Oletteko jo bonganneet Cooking Buddy -podcastin? Se on valehtelematta pelastanut meidän tämän viikon ruokasuunnittelun.

Meillä ruoanlaitto ja aterioiden suunnittelu on jaettu miehen kanssa vuoroviikkosysteemillä. Tämä tarkoittaa sitä, että joka toinen viikko minä huolehdin viikon aterioiden suunnittelusta, kaupassakäynnistä ja ruoan valmistuksesta ja joka toinen viikko mies. Aikataulut joustavat, mutta pääajatus on jakaa ruoanlaitto suurinpiirtein tasan kahden aikuisen välillä. Otan lapset mahdollisuuksien mukaan aina ruoanlaittoon mukaan, sillä mitä useammin lapset näkevät, miten ruoka valmistetaan, sitä paremmin myös hieman poikkeavammat ruoat maistuvat meidän valikoiville lapsille.

Tällä viikolla on minun ruoanlaittovuoroni ja suunnittelun pelasti Spotifysta löytyvä Cooking Buddy -podcast. Aterioiden raaka-ainelista löytyy helposti podcastin Instagram-tililtä, joten myös kauppalista on koostettavissa sukkelaan. Toistaiseksi olen ehtinyt tehdä Natan panopastaa (jota meidän perheen pöydässä kutsuttiin lapsiystävällisemmin lihapullapastaksi, haha), Hanna Sumarin Marokkolaista kanaa, appelsiinimehulla maustettu kvinoaa ja tsatsikia sekä Anni Hautalan Pho-keittoa ja kikherne-kukkakaalicurrya naanleivällä. Curry ja naanleipä olisi ollut oman listani ruoista hitain valmistaa (45 minuuttia), jos en olisi tehnyt panopastan pastaa itse (pastajumalia uhmaten yleiskoneella 😂). Muut ateriat ovat valmistuneet alle puolessa tunnissa, jos pastan ostaa valmiina kaupasta (kuten me pääasiassa aina)!

Jokainen kokeiltu ruoka on ollut aivan super hyvä, ja mikä parasta, jonkun toisen suunnittelema! Erityismaininta menee Hanna Sumarin marokkolaiselle kanalla, jossa itse tehty kanan marinadi on niin herkullista, että yllätyin itsekin lopputuloksesta.

Tällä viikolla teen Cooking Buddylta vielä Natan butterchickeniä (kanan sijaan tosin valitsin proteiiniksi tofun) ja appelsiinirisottoa. Kokeilkaa tekin, yllätytte varmasti positiivisesti! Ainoa tylsä juttu Cooking Buddyssa on se, että uusia reseptejä ei tule joka päivä 😅

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit