Vippaskonsteja raskautumiseen

Puolessa vuodessa on ehtinyt kokeilla konstia jos toistakin, kun yrittää saada vauvaa aluilleen. Haluan alleviivata, että kokemukset ovat vain omiani, sillä siinä missä yksi tärppikonsti ei ole toiminut minulla, on se saattanut hyvin toimia jollakin toisella.

Ovulaatiotikut

Aloin tikuttaa ovulaatiota heti keskenmenon jälkeen ja tikuttaminen on jatkunut aina tähän kiertoon asti. Ovulaatiotesteillä pyritään etsimään kierron kannalta otollisimmat yhdyntäpäivät, jotta siittiöt ovat oikeaan aikaan munasolua vastassa. Itse olen ollut ovulaatiosta kiinnostunut enemmänkin sen takia, jotta osaan odottaa kuukautisia alkavaksi noin 14 päivää LH-huipun jälkeen. Näin puolen vuoden tikuttamisen jälkeen uskon tunnistavani ovulaation ilman tikkujakin, joten saattaa olla, että jätän ne vastaisuudessa kauppaan.

Greippimehu

Greippimehun sanotaan vahvistavan limakalvoja, jolloin alkiolla olisi optimaalinen tartuntapinta kiinnittymiseen. Ensimmäiset lasilliset greippimehua meinasivat tulla hissillä ylös, mutta 2 viikon juonnin jälkeen huomasin pitäväni mausta. Greippimehu aloitetaan kierron alusta ja lopetetaan ovulaatioon.

Maitohappobakteerit

Jossain vaiheessa olin aivan vakuuttunut, että alakerrassa bakteeritasapaino on aivan sekaisin, joten napsin varmuuden vuoksi maitohappokuurin, jonka oli tarkoitus parantaa alakerran bakteeritasapainoa. Tästä tuskin oli hyötyä, mutta ei myöskään haittaa.

Suklaa

Söin muutamassa kierrossa tummaa suklaata ovulaatiosta uuden kierron alkuun asti. Tumman suklaan sanotaan vilkastavan aineenvaihduntaa, ja tämän pitäisi kai jotenkin edistää alkion kiinnittymistä.

Punaviini

Kiinnittymispunkusta on tullut jo tapa. Nappaan lasillisen punaviiniä yleensä viisi päivää ovulaatiosta. Tässä toiminta-ajatus on sama kuin suklaassa.

Akupunktio

Kyllä! Täällä kokeiltiin pari kiertoa sitten myös akupunktiota. Kävin akupunktiossa ennen ja jälkeen ovulaation. Tavoitteena oli tehostaa ovulaatiota ja samalla kiihdyttää verenkiertoa kohdun alueella, jotta alkiolla olisi ollut otollinen ympäristö kiinnittymiseen. Akupunktio jäi tuohon yhteen kiertoon, sillä en kokenut hoitoa miellyttäväksi. Olen kuitenkin lukenut akupunktion hyödyttäneen monia pareja raskautumaan, joten joillekin siitä on varmasti myös hyötyä!

Käynti gynellä

Tämä ei ole varsinainen vippaskonsti, mutta loi varmuutta yrittämiseen. Mainitsin aiemmin pitkittyneistä kuukautisista ja ektopian aiheuttamasta vuodosta. Samalla käynnillä kävimme läpi munasarjojen tilanteen ja limakalvon paksuuden. Käynnillä oli jännittävä huomata, että ovulaatio tapahtuikin ns. väärältä puolelta, sillä tässä kierrossa munasolun olisi kuulunut irrota vasemmalta puolelta. Tilanne oli kuitenkin päinvastainen, sillä johtofolli oli silloin hyvää vauhtia kypsymässä oikealla. Voi hyvin olla, että tässä kuudessa yrityskierrossa on voinut olla myös ovuloimattomia kiertoja tai muita outouksia.

Veriarvojen tarkastus

Tämä on hieman samaa kategoriaa gynekäynnin kanssa, mutta helppo tehdä itsenäisesti ilman lääkärin lähetteitä. Halusin varmistua, ettei veriarvoissani ole mitään sellaista, mikä haittaisi raskautumista. Etenkin kilpirauhasen ongelmat, matala ferritiini ja matala-asteiset tulehdukset saattavat aiheuttaa osaltaan lapsettomuutta.

Lisäraudan syönti

Veriarvojen mittauksessa jouduin toteamaan, että varastorautani ovat matalat ja tästä syystä päätin aloittaa lisäraudan napsimisen. Toivon, että parin kuukauden päästä lisärauta on potkaissut sen verran kovaa, että ferritiini näkyy kontrollissa kohonneen.

Mitä en ole kokeillut

Olen toistaiseksi jättänyt kauppojen hyllyyn erilaiset luontaistuotevalmisteet. Tällaisia ovat muun muassa maca-jauhe ja Royal gelee. Raskauduin vuonna 2014 joidenkin tuottamattomien yrityskuukausien jälkeen juuri siinä kierrossa, jossa aloitin maca-jauheen. Tämä kierto päättyi myös ennen kuin ehti kunnolla alkaakaan. Tämä on varmasti aivan sattumaa, mutta jätän nämä silti jatkossa kaupan hyllyyn.

Kuten huomaatte, monenlaista on tullut jo kokeiltua. Nyt tässä kuudennessa kierrossa käytössä on ollut greippimehu, dpo5 lähtien lisärauta ja tietenkin jo tavaksi tullut lasillinen kiinnittymispunkkua. Olen ajatellut tehdä raskaustestin torstaina, ellei uusi kierto ole ehtinyt alkaa ennen sitä. Tällä kertaa testaus ei jännitä, sillä odotukset eivät ole sunnuntain oudon tuntemuksen jäljiltä kovinkaan korkealla. Pessimisti ei pety, eikös sitä niin sanota.

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit