Terveisiä välipäiväaleilta!

Suurin osa meidän perheen lasten vaatteista ostetaan joko käytettynä tai alennusmyynneistä. Käytetyt vaatteet olivat käytössä etenkin vauvavuosina, kun käytettyjä vaatteita oli helppo löytää ja kipparikierroksille oli enemmän aikaa ja energiaa. Nykyään, kun lapset ovat ikäluokiltaan ryhmää "mikään ei säily ehjänä", myös sopivan kokoisia käytettyjä vaatteita on vaikeampi löytää.

Poikkesin vapaapäivän kunniaksi Redin kauppakeskukseen etsimään kuopukselle suurempaa vaatekokoa pienten tilalle. Reissulta löytyi näppärästi kaikki tarvittava, sillä suurin osa lastemme vaatteista ostetaan Polarn O. Pyretiltä. Heidän suunnitelemat vaatteet istuu meidän lapsille hyvin ja kuoseissa on mukavasti valikoimaa. Rikkoutuneen talvipipon tilalle kävin ostamassa Reimalta uuden pipon kypärämyssyineen. Eksyin periaatteitteni vastaisesti myös H & M:n myymälään, josta löytyi pienelle suurelle Frozen fanille uusi Elsa ja Anna -mekko. Alennuksessa sekin, tottakai.

Olen aiemmin maininnut pyrkiväni olemaan eettisempi kuluttaja. Omat vaatteet yritän valita pitkäaikaisiksi vaatekaapin kulmakiviksi (poisluettuna kolmannen raskauden äitiysvaatteet, jotka jäivät sitten lopulta käyttämättä). Lasten vaatteissa olen yrittänyt suosia muita kuin niitä edullisimpia ketjuliikkeitä, mutta joskus heikkona hetkenä pyörrän päätökseni, koska juuri niissä liikkeissä on vaatteita, joissa on lapsille mieluisammat kuosit.

Joskus tuntuu, että kuluttajana on vaikea tehdä järkeviä valintoja. Haluaisin, että vaatteet ovat kestäviä ja eettisiä, mutta myös sellaisia, joita lapsi haluaa pitää päällään. Päivähoitoaamut sujuvat huomattavasti mukavammin, kun lapset saavat pukeutua paitaan tai mekkoon, jossa koreilee heidän lempihahmonsa. Olkoon tämä meidän perusteemme valita PO.Pin rekistä Disney-mekko tai H&M:stä Lego-paita.

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit