Kuulumisia!

Syksy, tuo saatanan keksintö, on vienyt aivan kaikki voimat. Meillä kuopus on ollut harvinaisen paljon sairaana aina kesälomasta tähän päivään saakka, enkä itsekään ole väistänyt kaikkia päiväkodista tuotuja tauteja. Sairasteluputken lisäksi viimeiset miljoona kiertoa on tuonut mukanaan vain ja ainoastaan negatiivisia raskaustestejä. Viime kuussa ehdin jo innostua, mutta sekin into valui lopulta viemäristä alas…

Otetaan kuitenkin pikakelaus lähipäiviin. Kävin viime viikon torstaina ylimääräisellä gynekologikäynnillä. Jostain syystä ennen niin säntillisen mittaiset kuukautiset ovat jatkuneet tiputteluvuotona lähes ovulaatioon asti. Kävi kuitenkin ilmi, että tiputtelu ei johdukaan enää kuukautisista, vaan ektopiasta. Älkää kysykö, mitä tämä tarkoittaa, sillä en osaa avata asiaa tarkemmin. Gynekologi kuitenkin sanoi ektopian olevan harmiton eikä minun kannattaisi vaivata päätäni asialla.

Samaan terveyssyssyyn otatin Puhti.fi:n kautta tutkimuspaketin, jossa tarkastetaan useampi veriarvo. Olen ollut syksyllä huomattavan väsynyt ja ajattelin vaivan johtuvan kuluvasta kaamosajasta. Verikokeet paljastivat kuitenkin alhaiset ferritiini-, eli varastorauta-, ja d-vitamiinitasot. Alhaisesta d-vitamiinista en yllättynyt, mutta ferritiiniarvo (alle 12) oli yllätys. Olen aina mieltänyt rauta-arvoni hyviksi, mutta näköjään niissä onkin ”jonkin verran” korjattavaa. Käväisen tänään apteekissa hakemassa rautatabletit ja vahvemmat d-vitamiinit. Jospa niillä saisi väsymyksen kuriin ja mahdollisesti plussan tikkuun!

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit