Sairastupa avautuu jälleen kerran

Jokaisen vanhemman kauhu: niiskutus, aivastelu ja yskähdykset. Flunssakausi jyllää vahvana, ja se on koettu meidän perheessämme kuluvan syksyn aikana jo monta kertaa. Kuopuksemme on flunssassa nyt neljättä kertaa kuuden viikon aikana. Aina kun edellinen flunssa saadaan taltutettua, tulee uusi tartunta päiväkodista muutaman hoitopäivän jälkeen, ja sama räkäralli alkaa alusta.

Emme ole varmasti ainoa perhe, jossa painitaan samojen ongelmien kanssa. Jatkuva sairastelu on kurjaa lapsille, mutta vaikeaa myös vanhemmille. Vaikka lasten hyvinvointi menee töiden edelle, on pakko myöntää, että kurkkua kuristaa, kun joutuu viikko toisensa perään laittamaan viestiä töihin sairaasta lapsesta.

Satun olemaan työpaikallani ainoa pienten lasten vanhempi, joten toistuvat poissaoloni on varmasti huomattu myös kollegoiden toimesta. Pyrimme jakamaan sairaspäivät mieheni kanssa tasan, mutta silti sairaslomapäiviä tulee kuukaudelle kiitettävä määrä. Tästä syystä hainkin syksyn yhteishaussa opiskelemaan - ajattelen, että opintovapaa mahdollistaisi sairaiden lasten hoitamisen hieman vapaammin. Nyt ei auta kuin laittaa kaikki paukut pääsykokeisiin opiskeluun, jotta opiskelupaikka avautuu vuoden alusta.

Jokin osa minusta kertoo, että tästä syksystä tulee vielä pitkä...

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit