Saako lapsen sairaslomalla ulkoilla?

Joka kerta, kun lapsi on kipeä ja pois hoidosta, pohdin, onko meillä "lupa" ulkoilla muuallakin kuin kotipihassa. Luonnollisestikin kuumeisen lapsen paikka on levätä rauhassa sisällä, mutta entä sitten lapset, jotka yskii ja niiskuttaa ilman kuumetta?

Meidän kuopuksemme on nyt neljättä päivää flunssassa. Kuumetta ei ole ollut missään vaiheessa, mutta yskä ja valuva nenä on edelleen vahvasti läsnä. Olemme olleet kiltisti sisällä muutamaa omalla pihalla tapahtunutta lhappihyppelyä lukuunottamatta. Tänään kuitenkin päätin pakata reppuun vesipullot, pikkuherkut ja eristävät istuinaluset, ja suuntasimme autolla kohti Haukkavuoren ulkoilualuetta. Olimme metsässä oletettavasti ainoita ulkoilijoita, sillä parkkipaikka ammotti tyhjyyttään.

Kävelimme pitkospuita pitkin lyhyen matkan, jonka jälkeen kapusimme Haukkavuoren huipulle pitämään pienen lepotauon. Nousu huipulle oli pienelle nuhaiselle 3-vuotiaalle hieman haastava, joten nappasin hänet nousun ajaksi kyytiin. Sen jälkeen nousu tapahtuikin reippaammalla tahdilla.

Pikainen maisemanvaihdos teki sekä äidille että lapselle hyvää. En edelleen tiedä, kuinka sairaslomalla tapahtuvaa ulkoilua katsotaan ulkopuolisten silmin, mutta ainakin meidän tapauksessamme ulkoilu antoi virtaa sairastuvalle. Nyt jaksaa taas katsoa Netflixiä, heh.

/Me kaksi ja lapset

Kommentit

Suositut tekstit